HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin’in Logosunun 11. Yaş günü

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’in logosunun 11. Yaş günü bildiğimiz şekliyle Bitcoin (BTC) logosu, 11 yıl önce Bitcoin forumunda kullanıcılara gösterilmişti.

Bildiğimiz şekliyle Bitcoin logosu, 11 yıl önce Bitcoin forumunda ücretsiz olarak yayınlandı. Bu logo, topluluk tarafından 2010’un çoğunda kullanılan logonun geliştirilmiş bir versiyonudur.
Bitcoin logosu 11 yaşında!

Bitcoin Logosu 11 Yaşında!

Bitcoin ağını dünyaya tanıttıktan sonra, Satoshi Nakamoto’nun bir sonraki görevi, yeni varlığın yüzü olacak bir logo tasarlamakdı . Bitcoin logosundaki ilk girişim, bir altın sikke üzerine BC baş harflerini kazımaktı. Bir yıl sonra, Bitcointalk forumundan biri logonun Tayland bahtı para birimi sembolüne (฿) benzeyecek şekilde değiştirilmesini önerdi. Bu popüler değil çünkü Bitcoin’in mevcut para birimleriyle bir sembolü paylaşması gerekiyor.

Logo Tayland bahtı üzerinde modellenerek yeni bir sembol oluşturuldu ancak bazı kullanıcılar bunun çok sıkıcı olduğunu ve daha iyi bir şeyin geleceğini düşündüklerini söylediler. Bir kullanıcı şunları söyledi: “Doğal dildeki kelimeler gibi organik olarak gelişmesine izin vermeliyiz ve bu erken aşamada çok fazla endişelenmeyin.” cümlelerini kullandı.

Yeni Logo Tasarımı

Topluluk, Bitboy adlı bir hesabın yeni bir logo tasarladığı Kasım 2010’a kadar eski logoyu kullandı. Bitboy tarafından gönderilen logo, bugün kullandığımız Bitcoin logosunun son halini yansıtmaktadır.

Kullanıcılar logoyu paylaştıktan sonra hemen gündem oldu ve bir kullanıcı “Tamam! Gördüğüm en iyi Bitcoin logosu. Vay canına, harika, iyi iş dostum” dedi.
Ayrıca logoda turuncunun kullanılması, altın bıraksa bile Bitcoin’i daha dikkat çekici kılıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.