HaberlerBitcoin Haberleri

BlackRock, Bitcoin (BTC) Odaklı Fon Sunmaya Başlayacağını Duyurdu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

BlackRock, Bitcoin (BTC) odaklı fon sunmaya başlayacağını duyurdu. Finansal hizmetler şirketi olan BlackRock, Bitcoin’e (BTC) odaklanan fonu doğrudan satmaya başlayacağını açıkladı. ABD’li müşterilere hizmet verecek olan fon, doğrudan Bitcoin’e (BTC) dayanan ilk fon olacak.

Özel fon şirketin web sitesinde yayınlandı ve BlacRock’un spot Bitcoin satın almak isteyen kurumsal ABD müşterileri için tasarlandı. Firma yaptığı açıklamada yoğun ilgi gördüklerini vurguladı.

BlackRock Özel Bitcoin Fonu Heyecanlandırıyor

10 trilyon doları aşan yatırımları yöneten BlackRock, bir değişiklik yaptı. Şirket, kripto para birimine ayrılmış fonunu açıklayan açıklamasında, Bitcoin’in piyasa değerinin %50’sinden fazlasını oluşturduğunu vurguladı. Aslında bu, işletmenin neden sadece Bitcoin için bir fon kurduğunu açıklıyor.

BlackRock konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Dijital varlık pazarındaki keskin düşüşe rağmen, bazı kurumsal müşterilerden teknolojimizi ve ürün yeteneklerimizi kullanarak bu varlıkları nasıl verimli aynı zamanda uygun maliyetli bir şekilde erişebileceğimiz konusunda hala büyük ilgi görüyoruz. Bitcoin en eski, en büyük ve en likit kripto varlıktır ve şu anda kripto varlık alanındaki müşterilerimizin birincil ilgi konusudur. Stablecoinler hariç, Bitcoin piyasa hacminin yüzde 50’sine yakınını elinde tutuyor. BlackRock, dijital varlıkların ve bunlarla ilişkili ekosistemlerin, müşterilerimize ve sermaye piyasalarına daha geniş anlamda fayda sağlama potansiyelini gördüğümüz dört alanda çalışmalar yürütüyor: izinli blok zincirleri, stable coinler, kripto varlıklar ve tokenizasyon.

Coinbase ve BlackRock’dan Ortaklık

4 Ağustos’ta BlackRock ve kripto para borsası Coinbase, kripto varlıklarına erişim sağlamak için kurumsal yatırımcılarla çalışma niyetlerini açıkladı. Bugün, bu haberin ortaya çıkmasından tam bir hafta sonra, BlackRock cephesi Bitcoin fonlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. BlackRock, yaklaşık 9 trilyon dolarlık varlıklarını idare etmek için Coinbase Prime’ı kullanacak.

Bir yıl önce BlackRock CEO’su Larry Fink, dijital varlıklar için pazar olmadığını iddia etti. Şimdi bu haber geldi. Kurumsal yatırımcının kripto varlıklara olan ilgisi piyasa için iyi bir gelişme. Kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisi ve fon gücü sayesinde 2021 yılında gördüğümüz boğa  rallisinde  piyasa güzel zaman geçirmişti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.