Bitcoin HaberleriHaberler

Bloomberg Raporuna Göre Bitcoin Küresel Dijital Teminat Olma Yolunda İlerliyor

Bloomberg'in Baş Emtia Stratejisti Mike McGlone, Mart ayı "Kripto Görünümü" raporunu yayınladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ünlü ekonomist “Savaş, Bitcoin ve petrol: Kriptonun yükselişi ve fosil yakıtların ölümü” başlıklı yazısında, “Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, Bitcoin’in olgunlaşmasını bir adım daha ileri götürebilir ve dünya çapında bir dijital teminat olarak ilerlemesine yardımcı olabilir” diye yazdı.

Bloomberg’de tanınmış bir ekonomist ve baş emtia analisti olan Mike McGlone, Mart ayındaki bir makalesinde kripto para biriminin Rusya-Ukrayna savaşından fayda sağlayabileceğini iddia etti.

McGlone, “Savaş, Bitcoin ve Petrol: Kriptonun Yükselişi ve Fosil Yakıtların Ölümü” adlı makalesinde şu yorumları kullandı:

Yükselen enerji fiyatları, teknolojiyi benimsemenin ve Kuzey Amerika’nın petrol ihracatçısı statüsüne ulaşmanın avantajlarını hatırlatıyor. Bitcoin’in 2022’de arz, talep, benimseme ve insan yaratıcılığına dayalı olarak ham petrol üzerindeki liderliği geri alması bekleniyor.

“Deflasyonist etkilere işaret edebilir”

Ham petrol fiyatlarındaki keskin artışa rağmen, ABD Hazine tahvillerinin uzun vadeli getirisinin henüz geçen yılın en yüksek seviyelerini geçmemiş olması, Bitcoin’e yardımcı olabilecek deflasyonist etkilere işaret edebilir. West Texas Intermediate’in fiyatı geçen yıldan bu yana %8 arttı, ancak uzun vadeli tahvil getirisi yüzde 2,2 ile neredeyse aynı kaldı.

Bitcoin Gayrimenkul Piyasasi Scaled E1586874298712 1 1024X684 1

“Bitcoin piyasadan daha iyi performans gösteriyor.”

Ukrayna savaşının bir sonucu olarak borsa düşmeye devam ederse, Bitcoin ters rüzgarlarla karşılaşabilir, ancak 2022’de çoğu hisse senedi endeksinden daha iyi performans göstermeye devam ediyor.

“Şaşırtıcı derecede yüksek ham petrol fiyatları, resesyon ve Bitcoin”

2022’de dalgalı ham petrol fiyatları Bitcoin‘i ön plana çıkarabilir. Ham Petrol WTI, 14 yıl önce ilk kez 100$’a ulaştı. Bu yüksek fiyatı düşürmek için bugünün çözümleri dününkilerle aynı. S&P 500’ün düşüşte izlediği yol, 2008’in başında ve mali krizin başlangıcındaki yol ile karşılaştırılabilir. Küresel bir durgunluk, Ukrayna’daki çatışma ve artan ham petrol fiyatları gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle körükleniyor. Ve 2008 durumu kendini tekrar ederse, Bitcoin baskı altında olacak. S&P 500 hızla düştüğünde, çoğu riskli varlık bire bir olur, ancak kripto para birimleri ön plana çıkar.

“Bitcoin’in gücü 2022’de kanıtlandı.”

260 günlük ortalamada 5 kat oynaklığa rağmen, Bitcoin 2022′de güç gösterdi ve 2 Mart’tan bu yana S&P 500’ün yarısından azını kaybetti.

“Bitcoin, Küresel dijital teminat olma yolunda ilerliyor.”

Bitcoin’in geleceğiyle ilgili en önemli şüphe, benimsenmesinin devam edip etmeyeceği… Ve en popüler kripto para biriminin, onu durdurmak için çok az şeyle küresel bir dijital teminat olma yolunda olduğunu görebiliyoruz. İnsanlar artık daha düşük fiyata daha fazla ham petrol ve sıvı benzin üretebiliyor. Bunların yerini teknoloji alıyor. Azalan Bitcoin arzı, 2023’te Kuzey Amerika ham petrol üretiminde tüketime karşı yüzde 13’lük bir fazlalık olasılığı gibi Bloomberg rakamında gösterilmektedir.

2021’in uç noktalarından sonra, Bitcoin şimdi deflasyonist eğilimlerle uğraşıyor, ancak aynı zamanda lider kripto para birimi farkını gösteriyor. Nasdaq, S&P 500’ün bugüne kadarki kayıplarının yarısından azını kaybetti. Bu, Bitcoin’in küresel bir dijital varlığa dönüştüğünü gösteriyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.