Kripto Rehber

BNB (Binance Coin) Nedir, Ne İşe Yarar?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

BNB (Binance Coin), Binance kripto para değişim borsası tarafından çıkarılmış bir kripto para birimidir. Başlangıçta ERC-20 tabanlı olarak piyasaya sürülmüştür. Fakat Binance kendi zincirini kurduktan sonra BEP2 tabanlı bir altyapıya geçiş yapmıştır. ERC20 tokenlar yakılmış ve BEP2 tokenlarına dönüştürülmüştür.

Dünyanın en yüksek işlem hacmine sahip borsalarından biri olan Binance’ın kripto para birimi de hızlı bir yükseliş göstermiştir.

BNB Coin Nedir?

Binance tarafından piyasaya sürülen bir kripto paradır. Binance üzerinde gerçekleştirilen kripto para işlemlerinde komisyon ücretleri BNB ile ödenebilir. Borsa tarafından yapılan açıklamaya göre BNB ile yapılan komisyon ödemeleri borsanın 5. Yılına yani 2022’ye kadar indirimli olacaktır.

BNB merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir. Bu nedenle herhangi bir kuruma, ülkeye veya kişiye bağlı değildir.

BNB Ne İşe Yarar?

Binance Coin bir ödeme yöntemi olarak kullanılabilir. Binance borsasında gerçekleştirilen işlemlerin ücretini ödemek amacıyla bir hizmet tokeni olarak tercih edilebilir.

Öte yandan Binance Launchpad üzerinde gerçekleşen token satışlarına katılım sağlamak için de BNB kullanılabilir. Merkeziyetsiz Binance DEX borsasının temel ekonomisi yine Binance Coin’e dayanır.

Öte yandan BNB; HTC mağazalarından akıllı telefon satın almak, Crypto.com kredi kartı borcunu ödemek, Decentraland’de gerçekleşen açık artırmalara katılmak için de kullanılabilir. Ayrıca Gifto ile BNB arasındaki işbirliği çerçevesinde hediye kartı almak için de tercih edilebilir. Tüm bunların yanı sıra, Travala.com ve TravelbyBit gibi internet sitelerinde uçuş ve otel rezervasyonlarında kullanılması mümkündür.

BNB (Binance Coin) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bu kripto para türünün madenciliği yapılmaz. Tüm BNB miktarını Binance borsası belirler. Piyasadaki bütün BNB’ler projenin başında Binance tarafından üretilmiştir. yarısı halka satılmış durumdadır.

Binance Blockchain’de BFT (Bizans Hata Toleransı) mutabakat mekanizması kullanılır. Bu yüzden BNB madenciliği PoW (iş ispatı) ile çalışan kripto paralar gibi gerçekleştirilemez.

Fakat blokları doğrulayıp ağın güvenliğini sağlayarak kazanç elde eden bazı doğrulayıcılar vardır.26 Haziran-3 Temmuz arasında İlk Para Teklifi (ICO) ile piyasadaki yerini alan BNB, 100.000.000 adet olarak üretilmiştir. İlk teklif edildiğinde 1 BNB fiyatı yaklaşık 0,11 ABD dolarına denk gelirken şimdi reel para karşılığı daha yüksektir.

BNB market hacmi şu an 2.709.322.565 dolardır. Piyasa değeri en yüksek kripto paralar arasında 3. sıradadır.

Binance, 100 milyon BNB yani orijinal arzın %50’si kalana kadar BNB’yi yakacaktır. Bu işlem blockchain vasıtasıyla ilan edilecektir. Binance Coin’lerin yakılmasındaki amaç dolaşımdaki token sayısını azaltmaktır. Ayrıca Binance, bununla mevcut BNB jetonlarının değerini artırmayı amaçlamaktadır.

BNB Nasıl Satın Alınır?

BNB sadece Binance değil, farklı borsalarda da listelenir. KuCoin, HitBTC, Bithumb,, Poloniex ve FTX bunlardandır.

Binance kripto borsasından kredi/banka kartı, EFT/havale gibi yöntemler aracılığıyla BNB satın alabilirsiniz. Bu kripto para biriminin sunulduğu farklı borsalardan da BNB temin edebilirsiniz.

Binance üzerinden BNB satın almak için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  1. Binance hesabınıza giriş sağlayın.
  2. Yatırım yapmak istediğiniz miktara göre hesabınıza bakiye yükleyin. Bunun için TrBinance hesabı veya kredi kartınızı kullanabilirsiniz.
  3. Dilerseniz USDT’yi seçebilirsiniz. Bu, 1 Amerikan Doları’na eşit stabil bir kripto paradır. Önce USDT alıp fiyatı düşünce BNB satın almayı tercih edebilirsiniz.
  4. Alım esnasında karşınıza piyasa emri ve limit emri gibi seçenekler çıkacaktır. Piyasa emrine tıklarsanız işleminiz gerçekleşir. Limit emri, siz hangi fiyattan almak istiyorsanız ona göre gerçekleşir. Mesela BNB şu an 350 dolar diyelim. Fakat siz, 300 dolara düşeceğini ve daha sonra yeniden yükseleceğini tahmin ediyorsunuz. Limit emrini ayarlarken alım fiyatı kısmına 300 dolar yazarsınız. Toplam USDT miktarını girer ve emrinizi hazır hâle getirirsiniz.
[ccpw id=”18625″]

BNB (Binance Coin) Geleceği

Bu konuda kesin bir şey söylenemez. Fakat BNB, Binance Smart Chain ağı üzerinde çalıştığından yükseliş göstereceği öngörülüyor. Ethereum ağındaki yüksek komisyon ücretleri, kullanıcıları Binance Smart Chain kullanmaya teşvik ediyor. İşlem hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ile ilgili gelişmeler, BNB fiyatını da olumlu etkiliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.