Bitcoin HaberleriHaberler

Boğa Sezonu mu Geliyor? İşte Tarihsel Verilere Göre Nisan Ayı Bitcoin Performansı!

Kripto para piyasası adına kayıplarla girilen 2022 yılının ilk çeyreği neredeyse bitmek üzere. Peki 2022 ikinci çeyrekte boğa sezonu için umut vadediyor mu?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

2022’nin ilk çeyreği sona erdi. Piyasalar ilk çeyrekte genel olarak sıkıcıydı ama ikinci çeyrekte ne bekleyebiliriz? Şubat ayından bu haftanın sonuna kadar, Bitcoin fiyatı 37.500 dolar ile 42.500 dolar arasında kaldı. Boğa sezonu mu yaklaşıyor?

Bitcoin (BTC) 2022

Makro ortam göz önüne alındığında, ilk çeyrek oldukça şaşırtıcıydı. Rusya Ukrayna’yı işgal ederken, Fed en az altı faiz artırımı yapacağını duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, kripto para birimlerini düzenlemek için önemli adımlar attı. Bitcoin‘in o zamanki fiyatını diğer her şeyin fiyatıyla karşılaştırdığımızda daha da şaşırtıcı bir görüntü elde ediyoruz. S&P 500, 1 Şubat ile 14 Mart arasında %8, uzun vadeli (20 yıllık) Hazine tahvilleri ise %7 düştü.

Tahvil piyasaları darbe aldı. Petrol ve nikel gibi emtia fiyatları hızla yükseliyor. Bitcoin ise önemli bir ilerleme kaydedemedi. Geçen haftaya kadar durum böyleydi. Bitcoin ile 25 Mart haftasonuna 44.000 dolardan başladık ve 28 Mart Pazartesi günü 48.000 dolara yükseldi.

Terrausd Bitcoin
Terrausd Bitcoin

TerraUSD (UST) stablecoin’ini sürdürmek için 10 milyar dolara kadar Bitcoin satın almayı vaat eden Luna Foundation Guard bu artışa katkıda bulundu. LFG’nin tutarlı Bitcoin alımları, Bitcoin fiyatı için kısa vadeli bir katalizör görevi gördü. UST varlıklarına yüzde 19,62’ye kadar APY ödemek için Anchor protokolünü kullanan Terra, yatırımcıların ilgisini çekti.

Boğa Sezonu Başlıyor Mu?

Ancak Bitcoin, piyasanın son zamanlarda tercih ettiği tek varlık değildi. Aslında piyasa, 1 Şubat’tan bu yana yüzde 23 kazanan (BTC’nin yüzde 18’inden daha yüksek bir performans) Ethereum‘u tercih etti. 14 Mart’ta, Ethereum’un fiyatı, “Kiln” test ağının blok zinciri hisse ispatına geçmeden önce başarıyla “birleştiği” sonra katalize edildi. Başarılı test, Ethereum’un 2015’ten beri çalışmakta olan geçişi gerçekten yapabileceğine işaret etti. Konsensüs mekanizmasını hisse kanıtı olarak değiştirmek, yatırımcılar tarafından yakından izlendi ve başarılı test, Ethereum’un çalışmakta olan geçişi gerçekten yapabileceğini gösterdi.

İkinci çeyreği anlamak için Glassnode’un en son haber bülteninde sağlanan kapsamlı (ve ezoterik) Bitcoin grafiğine bakmalıyız.

HODL Dalgaları, tutuldukları süreye göre farklılık gösteren Bitcoin gruplarıdır (örneğin, iki yıl boyunca tutulan Bitcoinler 2-3 yıllık bir HODL Dalgasında olacaktır). Daha sonra bu HODL Dalgalarını, bu Bitcoinlerin el değiştirdiği en son fiyat olan “Gerçek Fiyat” ile karşılaştırabilir ve sonucu, bu Bitcoinlerde tutulan ABD doları servetinin miktarını belirlemek için kullanabiliriz. Bir yıldan daha eski olmayan malzemeleri filtrelersek ilginç bir görüntü elde ederiz.

Bitcoin Ralli
Bitcoin Ralli

Ayı piyasalarının iki aşaması olduğunu düşünürsek, birincisi, yaşlı yatırımcılar servetin küçük bir kısmına sahipler ve ikincisi, daha fazla kripto para birimi daha yüksek bir maliyet bazında bir yıllık bir banda ulaştıkça servet eşitsizliği keskin bir şekilde artıyor. Bu maliyet esası, önceki çevrimin taban değerinden daha yüksek olmalıdır. Bu aşağı pazarda, bir devrilme noktasına yaklaşıyor olabiliriz.

Nisan Ayı Bitcoin Piyasası
Nisan Ayı Bitcoin Piyasası

Son olarak, geçmiş geleceği tahmin etmese de geçmişte ne olduğunu bilmek gelecekte ne olacağını tahmin etmemize yardımcı olabilir. Geriye dönüp baktığımızda, Nisan ayında Bitcoin piyasasında bazı önemli rallilerin yaşandığını görebiliriz. Genel olarak Bitcoin, Nisan ayında ortalama %17 artışla iyi bir performans sergiledi. Belki de ayı piyasasının sonuna yaklaşıyoruz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.