Kripto RehberEditörden Seçmeler

Bored Ape Yacht Club NFT Nedir? APE Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en popüler NFT koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club (BAYC)’nin kurucusu Yuga Labs, ApeCoin’i (APE) piyasaya sürdü. Yüz binlerce hayranı bulunan koleksiyonun token’ına ilgi oldukça fazlaydı. Bu sebeple herkes bu coin hakkındaki detayları ve bu coin’e nasıl sahip olacağını öğrenmek istiyor. ApeCoin nedir, nereden ve nasıl alınır gibi soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Bored Ape Yacht Club NFT Nedir?

Bored Ape Yacht Club Nft Nedir? Ape Coin Nereden Ve Nasıl Alınır?

Bored Ape Yacht Club (BAYC), Ethereum blok zincirinde bulunan, her biri tamamen benzersiz özelliklere sahip 10.000 ‘sıkılmış maymun’ NFT koleksiyonudur. Bazı özellikler diğerlerinden daha nadirdir, bu da koleksiyonerlerin onlara daha fazla değer verdiği anlamına gelir. Bir APE NFT satın alarak, özel bir Bored Ape Yacht Clubü üyesi olarak ilerdeki koleksiyonlara ve diğer avantajlara özel erişim sağlayabilirsiniz.

Her NFT’nin tamamen benzersiz ve bireysel göründüğü CryptoPunks gibi NFT projelerinden ilham alan Bored Ape’de her maymun NFT’si farklı özelliklere sahiptir. Ne giydiğinize, ne yaptığınıza ve geçmişinize bağlı olarak farklı bir nadirliği vardır. Bored Ape NFT’ler satışa çıktıklarından beri 1,1 milyar dolarlık hacim yarattılar ve NFT dünyasının en dikkate değer koleksiyonu haline geldiler.

APE Coin Nedir?

Is Apecoin A Good Investment

ApeCoin’in yakın zamanda piyasaya sürülmesinden bahseden Yuga Labs, sonunda projeyi hayata geçirdi ve ApeCoin’in neredeyse tüm borsalarda listeleneceğini duyurdu. ApeCoin’in haberi, Yuga Labs’ın CryptoPunks ve Meebits haklarını satın almasından birkaç gün sonra geldi ve NFT alanında lider bir konum kazanarak sektörde baskın bir konum kazandı. Bu, kripto para piyasasında çok fazla heyecana neden oldu.

Resmi Twitter hesabındaki bir tweet’te şirket, ApeCoin’in hedefinin “Web3’ün ön saflarında merkezi olmayan topluluklar oluşturan kültür, oyun ve ticaret için bir simge” olduğunu duyurdu. Bu DAO’ya katılmak olarak da bilinen topluluk tarafından sahiplenilecek ve işletilecektir. Tek gereksinim ApeCoin’e sahip olmaktır.

ApeCoin nedir sorusuna cevap vermeye çalışırsak, APE, Web3’ün ön saflarında yer alan merkezi olmayan bir topluluğa güç sağlamak için APE dünyasında kullanılan ERC-20 tabanlı bir yönetişim ve yardımcı program token’ıdır. ApeCoin, ekosistemin tek yönetim token’ıdır ve ApeCoin sahiplerinin ApeCoin DAO’ya katılmasına izin verir. ApeCoin, tüm katılımcılara merkezi bir aracı olmadan kullanılabilecek ortak ve açık bir para birimi sağlayan ekosistemin hizmet token’ıdır. ApeCoin, özel oyunlar, ürünler, etkinlikler ve hizmetler gibi ekosistemin normalde mevcut olmayan belirli bölümlerine erişim sağlar. ApeCoin, üçüncü taraf geliştiricilerin APE’yi hizmetlere, oyunlara ve diğer projelere entegre ederek ekosisteme katılmaları için bir yoldur.

Yuga Labs, Metaverse hayranları için çeşitli blockchain oyunları ve hizmetleri başlatmak için $APE kullanmayı hedefliyor ve tokeni BAYC dünyasının tek resmi kripto para birimi olarak duyurdu.

ApeCoin’in toplam arzı kalıcı olarak 1 milyar jeton olarak sabitlenmiştir. Toplam arz, sözleşme arabirimi aracılığıyla hiçbir zaman artırılmaz. Ayrıca, sözleşme ara yüzü herhangi bir token yazma yeteneği göstermez, bu nedenle toplam arz asla azalmaz.

ApeCoin Nasıl Dağıtılacak?

Toplam ApeCoin arzının %62’si ApeCoin topluluğu için ayrılacaktır. %8 Bored Ape Yat Kulübü’nün kurucusuna, %16’sı Yuga Labs ekibine ve hayır kurumlarına (toplam token arzının %1’ine eşit bir kısım Jane Goodall Foundation Legacy Foundation’a bağışlanacak) %14, Yuga Partners ve Yatırımcıları “katkıda bulunanlara” gidecek. Standart uygulama olarak, bazı belirteçler başlangıçta projeye katkıda bulunanlar için kilitlenir. Kilitli token’lar kilidi, 17 Mart 2022’deki lansman tarihinde 48 ay içinde önceden belirlenmiş bir kilit açma planına göre açıldı.

ApeCoin DAO’nun konsey üyeleri arasında Reddit’in kurucu ortağı Alexis Ohanian, FTX’ten Amy Wu, Sound Ventures’tan Maaria Bajwa, Animoca’dan Yat Siu ve Horizen Labs’den Dean Steinbeck bulunuyor.

APE Coin Nereden ve Nasıl Alınır?

Merakla beklenen ApeCoin, 17 Mart Perşembe günü Coinbase, FTX, Binance, Kraken, Gate.io, Bybit, Huobi ve KuCoin gibi büyük borsalarda listelendi, ancak bir Yuga Labs sözcüsü Ape token’ından da büyük borsalarda listeleneceğini söyledi. eToro, OKX, Gemini ve Binance US gibi borsalarda listelenmiştir. Şu anda APE coin borsalarda listelenmektedir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.