Haberler

BTC Hakimiyeti Altcoinleri Nasıl Etkiliyor?

BTC hakimiyeti, piyasanın ticaret hacminin ne kadarının BTC'de olduğunu ve ticaret hacminin ne kadarının altcoinlerde olduğunu gösterdiği için altcoinleri doğrudan etkileyebilir.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Genel olarak, Bitcoin hakimiyeti artarsa, yatırımcılar birinin altcoinlerden ziyade BTC’de kripto varlıklarının daha fazla olmasını tavsiye eder. BTC hakimiyeti düşerse, yatırımcılar birinin Bitcoin’den daha fazla altcoin tutmasını tavsiye ediyor.

Bitcoin hakimiyetinin bir ayı veya boğa piyasasının tam bir temsili olduğunu söylemek yanlış olsa da, bu tanımlar arasında korelasyonlar var. Örneğin, o sırada fonlar tipik olarak altcoinlere aktığından, boğa piyasaları BTC hakimiyetinin düşmesine neden olabilir.

Tersine, yatırımcılar daha güvenilir bir varlık olduğu için fonlarını altcoinlerden çekip Bitcoin’e yatırabileceğinden, ayı piyasaları daha yüksek BTC hakimiyeti görebilir.

Bazı meraklı yatırımcılar, kripto piyasasının genişlediği ve fonların sadece Bitcoin yerine her türlü projeden aktığı anlamına geldiğinden, daha düşük Bitcoin hakimiyetinin iyi bir şey olduğunu söyleyebilir. Ancak, toplam kripto piyasası kapitalizasyonunun önceden madenciliği yapılmış ve çatallanmış madeni paraları değerine alacağını, yani altcoin sayılarının yapay olarak şişirilebileceğini belirtmekte fayda var.

Ayrıca, varlığın fiyatı arttığında bile Bitcoin hakimiyetinin düşebileceği gerçeğini de göz önünde bulundurmak gerekir. Bu, Bitcoin dahil kripto piyasasına para akarken ortaya çıkabilir, ancak dünyanın en büyük kripto para biriminden daha fazla para altcoinlere taşınıyor olabilir.

Mesele şu ki, Bitcoin hakimiyeti kripto pazarını yüzey seviyesinde belirli bir şekilde boyayabilirken, bilinçli bir görüş elde etmek için dikkate alınması gereken çeşitli faktörler var.

Bazen kısa vadeli bir altcoin patlaması nedeniyle hakimiyet düşebilirken, diğer zamanlarda tüm piyasa kan kaybedebilir. Bir yatırım kararı vermeden önce ek araştırma yapmak her zaman en iyisidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.