Haberler

BTC Hakimiyetini Kullanarak Kripto Ticareti Nasıl Yapılır?

BTC hakimiyeti, piyasanın BTC ve altcoin cinsinden işlem hacmini göstererek altcoinleri doğrudan etkileyebilir.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC), hem piyasa değeri hem de ticaret hacmi söz konusu olduğunda dünyanın hem ilk hem de en önde gelen kripto para birimidir. Tüm kripto para birimlerinin Bitcoin’e karşı ticaret yaptığı ve Bitcoin’in hakimiyetinin aslında tüm farklı kripto para birimleriyle ticaret yaparken değerli bir gösterge olarak hizmet edebileceği düşünüldüğünde, bu faktörler oldukça önemlidir.

Bu gönderi, Bitcoin baskınlık göstergesini kullanırken kripto para birimi ticaretinin nasıl yapılacağı ve genel olarak Bitcoin baskınlık endeksi tablosunun nasıl okunacağı hakkında fikir verecektir.

BTC Hakimiyet Tablosu Nedir?

Bitcoin hakimiyeti, Bitcoin’in piyasa kapitalizasyonunu tüm kripto piyasasının kapitalizasyonu ile karşılaştırarak ortaya çıkar. Bitcoin’in piyasa değeri ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla Bitcoin hakimiyeti söz konusudur ve şu sorunun cevabına sahibiz: Kripto pazarının yüzde kaçı Bitcoin?

BTC baskınlığı TradingView grafiği, bu sayıları hızlı bir şekilde bakıp BTC baskınlığının örneğin %40 veya %60 olup olmadığını anlayabileceğiniz net bir yüzde biçiminde gösterir.

Bununla birlikte, kullanıcılar BTC hakimiyetini yalnızca bir para biçimi olmayı amaçlayan iş kanıtı (PoW) paralarına karşı hesaplayan Gerçek Bitcoin Hakimiyet Endeksini de görebilirler.

Gerçek Bitcoin Hakimiyet Endeksi’nin ardındaki mantık, stabilcoinler gibi birçok altcoinin Bitcoin ile rekabet etmeyi amaçlamadığı ve bu nedenle Bitcoin’in hakimiyeti hakkında daha gerçekçi bir uzun vadeli görünüm çizebileceğidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.