Bitcoin Haberleri

BTC Madencilik Firması İflasın Eşiğinde! 103 Milyon Dolarlık Borç Açıkladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para kışı olarak adlandırılan ayı piyasası koşulları, Bitcoin (BTC) odaklı şirketleri ekonomik açıdan zorlamaya devam ediyor. Son dönemde pek çok kripto para şirketi, artan maliyetler ve uzun süredir değer kaybeden BTC fiyatı yüzünden iflasın eşiğine geldi. Son olarak Bitcoin madenciliğinde adından söz ettiren Iris Energy Limited şirketi, borçlarını ödeyemediği için temerrüt bildiriminde bulundu. Madencilik şirketinin bünyesindeki madencilerden ikisinin toplamda 100 milyon dolardan fazla borç için temerrüt bildiriminde bulunduğu öğrenildi.

Avustralya merkezli faaliyet gösteren Iris Energy Limited, uzun süredir Bitcoin madenciliği yapan şirketler arasında yer alıyor. Ülkedeki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na temerrüt başvurusunda bulunan şirket daha önce borç veren kurumların iyi niyetli bir şekilde borç yapılandırma müzakerelerine gitmelerin istemişti. Alacaklı şirketlerin borç yapılandırma konusunda adım atmamaları yüzünden BTC madencilik şirketi 103 milyon dolarlık borcunu ödeyemeyeceği gerekçesiyle temerrüde düştü.

Geçen Ay 2 Milyon Dolarlık BTC Üretmişti

Btc Enerji Tuketimi Artti

Iris Energy Limited, geçen hafta temerrüt uyarısında bulunmuş ve bünyesindeki madencilerin aylık 2 milyon dolarlık BTC ürettiğini açıklamıştı. Ancak şirketin kredi borcunun aylık ödemesi 7 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.  Borç veren tarafların yapılandırma taleplerini kabul etmemesi üzerine BTC madencilik şirketi iflasın eşiğine geldi. Şirket ayrıca kredi verenlerin borcuna karşılık madencilik ekipmanlarına el koyması halinde iflasın kaçınılmaz olacağını belirtmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.