HaberlerBitcoin Haberleri

Bu da Oldu! Bitcoin Yaratıcısı Satoshi’nin Heykeli Dikildi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC)‘in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’yu onurlandırmak amacıyla dün Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir heykelin açılışı gerçekleşti.

Macar heykeltıraşlar Tamas Gilly ve Reka Gergely’nin yapmış olduğu heykelin kapüşonlu kafasının aynaya benzeyen yansıtıcı bir yüzeyle kaplanması, tüm Bitcoin meraklılarının kendilerini Satoshi’nin yüzünde görebileceğini düşündürüyor.

Proje 4 Kurum Tarafından Finanse Edildi!

AFP’nin bildirdiğine bakılırsa heykel dört Macar kripto para odaklı kurum tarafınca finanse edildi. Satoshi heykeli, Microsoft, Canon, Silicon Labs ve SAP benzer halde teknoloji şirketlerinin ofislerinin yanı sıra Apple‘ın kurucusu Steve Jobs’un da bir heykelinin bulunduğu  Graphisoft Park‘ta inşa edildi.

Bu projeye, Macar kripto web sayfası Kripto Akadémia‘nın editörü olan yerel girişimci ve Bitcoin gazetecisi Andras Gyorfi öncülük etti.

Gyorfi, açılıştan önce şunları diler getirdi:  “Mart ayında dijital sanat ve blockchain arasındaki bağlantıyı araştırıyordum. Ve Satoshi‘nin niçin Budapeşte’de bir heykeli olmasın? diye düşündüm” dedi.

Satoshi Heykel, Özgürlüğü Temsil Ediyor!

İnsan Hakları Vakfı Baş Strateji Sorumlusu Alex Gladstein, heykelin bir özgürlük mesajı ilettiğini söyleyerek bu girişimi övdü ve “Macaristan’da muhalifler ve Başbakan Viktor Orbán tarafınca zulme uğrayan gazeteciler de dahil olmak üzere dünya genelinde otoriterizme karşı savaşan her insana esin vermesini umduğunu söyledi.

Bu senenin başlarında, internasyonal Sınır Tanımayan Gazeteciler kuruluşu, Macaristan’ı basın özgürlüğü açısından 2020’ye kıyasla üç sıra gerileyerek dünyanın 92. ülkesi olarak sıraladı.

Reddit’teki fazlaca sayıda yorumcu Gladstein’in coşkusunu paylaşırken, Raimo00 adlı kullanıcı “sırada ekonomide Nobel ödülü olduğu” tahmininde bulunmuş oldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.