EkonomiHaberler

Bu Ekonomistler, Altın Yatırımcılarını Uyardı: Bu Hafta Çok Kritik!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bugün bir ons altının fiyatı yaklaşık bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Uzmanlar, Jerome Powell’ın açıklamaları ve enflasyon verileri gibi faktörlere dayanarak değerli madenle ilgili beklentilerini açıkladı. İşte detaylar…

Altın Fiyatında Beklentiler Neler?

Fed Başkanı Powell, merkez bankasının faiz oranlarını artırma planlarının ekonomiye veya işgücü piyasasına zarar vermemesi gerektiğini belirterek, esasen bir “yumuşak iniş” resmi çizdi. Gold Newsletter editörü Brien Lundin, “Fed’in daha şahin söylemi tüm piyasaları korkutmuş olsa da,” dedi, “Powell’ın açıklaması merkez bankasına merkez bankasının çok sert hareket etmeyeceği ve ekonominin sağlığını birinci önceliği olarak tutacağı konusunda güvence veriyor.” Analist Naeem Aslam’a göre:

“10 yıllık Hazine bonosu getirilerinin yüzde 1.80’i geçmesine rağmen altın fiyatları enflasyona karşı bir önlem olarak görüldüğü için yükseliyor ve yatırımcılar enflasyonun önümüzdeki aylarda daha da yükselmesini bekliyor.”

Ekonomistler Altın Yatırımcılarını Uyardı: Bu Hafta Çok Riskli!
Ekonomistler Altın Yatırımcılarını Uyardı: Bu Hafta Çok Riskli!

Ekonomistler Altın Yatırımcılarını Uyardı: Bu Hafta Çok Riskli!

Yakın tarihli bir haber bülteninde, Zaner Metals’in başkan yardımcısı ve kıdemli metal stratejisti Peter Grant, piyasanın şu anda Fed’in Mart ayındaki ilk faiz artışını beklediğini ve bunun hemen ardından Fed’in bilançosunu düşürmeye başlayabileceğini belirtti. Bu gerçekleşirse, “10 yıllık getirilerin yakın vadede %2 seviyesini test etmesi muhtemel” diye tahmin ediyor. Bunun doları güçlendireceğine ve altının 1.800 doların üzerine çıkmasını zorlaştıracağına inanıyor.

Grant, bu hafta piyasanın enflasyon verilerini yakından izleyeceğini belirtti. Amerika Birleşik Devletleri Aralık ayı tüketici fiyat endeksi bugün saat 16:30’da açıklanacak. Grant, “Enflasyon neredeyse kesinlikle yüksek kalacak ve hisse senetleri şimdiden memnuniyetsizliğini ifade ediyor” dedi. Düşen risk iştahı ve bu enflasyon risklerinden korunma arzusu altın için bir miktar koruma sağlayabilir” dedi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.