Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriEthereum HaberleriHaberler

Bu Hafta Dünyada Yankı Uyandıran Kripto Para Gelişmeleri! “Bitcoin, Ethereum, Ripple ve SEC”

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu hafta Coin news TR tarafından gösterilen ve kripto dünyasında yankı uyandıran beş gelişmeyi derledik.

El Salvador Parlamentosu 150 Milyon Dolarlık Bitcoin Fonuna Onay Verdi.
El Salvador Parlamentosu 150 Milyon Dolarlık Bitcoin Fonuna Onay Verdi.

El Salvador parlamentosu 150 milyon dolarlık Bitcoin fonuna onay verdi.

Bitcoin‘in El Salvador’da resmi para birimi olarak kullanılmasına günler kala, El Salvador Parlamentosu 150 milyon dolarlık Bitcoin fonunu başlatmaya yönelik tasarıyı onayladı. Bu fon, hükümetin BTC-USD işlemleri için destek sağlamasına izin verirken, para El Salvador Kalkınma Bankası (Bandesal) tarafından yönetilecek.

Öte taraftan El Salvador’daki Bitcoin karşıtı protestolar geride bıraktığımız hafta da devam etti. Emekliler, gaziler, engelli emekliler ve işçilerin katılmış olduğu protestolarda hükümetin emekli maaşlarını ABD doları yerine Bitcoin ile ödemeye başlayacağına dair endişeler dile getirildi. “Bitcoin’e hayır“, “Kara para aklamaya hayır” ve “İşçi sınıfı kripto paraları reddediyor. Bitcoin’e hayır” sloganlarının yer almış olduğu pankartlar basının objektifine yansıdı.

Sec Başkanı Gary Gensler Defi Ve Kripto Paralara İlişkin Açıklamalarda Bulundu!
Sec Başkanı Gary Gensler Defi Ve Kripto Paralara İlişkin Açıklamalarda Bulundu!

SEC Başkanı Gary Gensler DeFi ve Kripto Paralara İlişkin Açıklamalarda Bulundu!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gensler, merkezi olmayan finansın (DeFi) yeni bir kavram olmadığını ve makul oranda merkezileşmeye sahip olduğundan yanlış adlandırıldığını açıkladı.

Gensler, “dünya genelinde kripto paraların yaklaşık olarak 2 trilyon dolarlık değeri ile kamu politikası çerçevesine dahil edilecek düzey ve durumda bulunduğunu söyledi.

Başkan Gensler: “Tarih size, dışarıda kalmasının uzun sürmeyeceğini söylüyor. Finans sonunda güvene dayanır” dedi.

Vitalik Buterin'Den Ethereum İtirafı!
Vitalik Buterin’Den Ethereum İtirafı!

Vitalik Buterin’den Ethereum İtirafı!

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından takip etmiş olduğu kişilerin bir günlüğüne tweet’ine yanıt vermesine ve ona herhangi bir şey sormasına müsaade eden Ethereum‘un Kurucu Ortağı Vitalik Buterin, Ethereum ile ilgili teknik olmayan en büyük pişmanlığının ne olduğu sorulduğunda “8 kurucuğu ortağı meselesi yanıtını verdi.

Buterin’in bu cevabı kripto dünyasının bakış açısından kaçmazken, bir kullanıcı “Tüm ETH’ye ve ihtişamın tamamına sahip olabilirdi, büyük pişmanlık” diye yanıt verdi.

Twitter'Dan Bitcoin Ve Ethereum Hamlesi!
Twitter’Dan Bitcoin Ve Ethereum Hamlesi!

Twitter’dan Bitcoin ve Ethereum hamlesi!

Twitter’ın Tip Jar adlı özelliği ile kullanıcılara para göndermek mümkün. Şimdi görünen o ki Twitter, kullananların profillerine Bitcoin ve Ethereum adreslerini ekleyebileceği yeni Tip Jar özellikleri deniyor.

Geliştirici Alessandro Paluzzi’nin paylaşmış olduğu son ekran görüntülerine nazaran, şirket Twitter’daki kripto topluluğunun Bitcoin ve Ethereum adreslerini profillerine eklemesini sağlamak için çalışıyor.

Ripple Ve Sec Savaşı Sürerken Japon Borsası Xrp İşlemlerini Tekrardan Başlatıyor!
Ripple Ve Sec Savaşı Sürerken Japon Borsası Xrp İşlemlerini Tekrardan Başlatıyor!

Ripple ve SEC Savaşı Sürerken Japon Borsası XRP İşlemlerini Tekrardan Başlatıyor!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki yasal cenk başladığında birkaç Japon borsası da dahil olmak üzere  internasyonal borsalar XRP’yi delist etmişti.

Rakuten Wallet de geçen yıl SEC ve Ripple davasıyla bağlantılı likidite endişelerini gerekçe göstererek XRP işlemlerini askıya almıştı. Borsa geride bıraktığımız hafta yapmış olduğu resmi bir açıklamada 8 Eylül itibarıyla XRP işlemlerine başlayacağını belirtti.

Bu arada SEC her ne kadar XRP’nin bir menkul değer bulunduğunu söylese de, Japon düzenleyiciler daha önce tokenin menkul değer olmadığını söylemişti.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.