HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Bu Hafta Kripto Para Dünyasında Yankı Uyandıran Gelişmeler: Dogecoin, Ripple Davası, Bitcoin, Fed Başkanı Açıklaması…

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İşte bu hafta Coin News TR‘de gösterilen ve kripto para dünyasında yankı bulan beş önemli gelişme.

Tesla'Da Dogecoin İle Ödeme Kabul Etmeye Başladı
Tesla’Da Dogecoin İle Ödeme Kabul Etmeye Başladı

Tesla’da Dogecoin İle Ödeme Kabul Etmeye Başladı

Tesla CEO’su ve Dogecoin destekçisi Elon Musk, 14 Ocak Cuma günü bir tweet’te Tesla ürünlerinin artık dogecoin (DOGE) ile satın alınabileceğini söyledi.

Ancak Dogecoin ödemelerine otomobil satışları dahil değildir. Dogecoin sadece Tesla’nın web sitesi üzerinden bir şeyler satın almak için kullanılabilir. Tesla ise Mart 2020’de Bitcoin (BTC) ödemeleri almaya başlamıştı. Ancak o yılın Mayıs ayında firma Bitcoin ödemelerini almayı bıraktı. Şirket, o sırada yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in enerji kullanımını ve çevre sorunlarını ele aldı. Elon Musk, madencilik daha çevre dostu hale gelirse Bitcoin’in bir ödeme şekli olarak kabul edilebileceğini de belirtti.

Ripple Ve Sec Davası Son Gelişmeler
Ripple Ve Sec Davası Son Gelişmeler

Ripple ve SEC Davası Son Gelişmeler

Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki uzun süredir devam eden anlaşmazlık kritik bir dönemece ulaştı. Mahkemenin kararına göre, Ripple, eski SEC çalışanı William Hinman’ın Ethereum’un (ETH) bir menkul kıymet olup olmadığı konusundaki iddialarını içeren çok tartışmalı bir belgeye erişim elde etti. Bu belge, 2018 yılında Hinman tarafından yapılan bir konuşmayı içermektedir.

Hinman, bu konuşmada, merkeziyetsiz olması nedeniyle ETH’nin bir menkul kıymet olarak değerlendirilemeyeceğini vurguladı. Ripple’daki hukuk ekibi, SEC’in ETH’nin bir menkul kıymet olmadığını kabulünün argümanlarını güçlendireceğine inanıyor.

Bill Miller, Servetinin Yarısını Bitcoin'E Yatırdığını Duyurdu
Bill Miller, Servetinin Yarısını Bitcoin’E Yatırdığını Duyurdu

Bill Miller, Servetinin Yarısını Bitcoin’e Yatırdığını Duyurdu

Efsanevi bir yatırımcı olan Bill Miller, parasının yarısını Bitcoin ve kripto paralara yatırdığını itiraf etti. Miller, ilk olarak 2014 yılında Bitcoin satın aldığını, ardından risk sermayesi firmalarının ilgisi arttıkça 2021 baharında tekrar satın almaya başladığını söyledi. Miller’in iddialarına göre, Bitcoin 30.000 dolar civarındayken tekrar satın almaya başlamasının nedeni, Bitcoin kullanan çok daha fazla kişi olması ve risk sermayesi endüstrisinden Bitcoin’e çok daha fazla para gelmesiydi.

Rio De Janeiro, Bitcoin'E Yatırım Yapmayı Planlıyor
Rio De Janeiro, Bitcoin’E Yatırım Yapmayı Planlıyor

Rio de Janeiro, Bitcoin’e Yatırım Yapmayı Planlıyor

Brezilya’nın eski başkenti Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, bir etkinlik sırasında şehir hazinesinin kripto para birimi depolamaya başlayabileceğini açıkladı. Paes, Rio’nun bir Cripto Rio teşviki sunacağını ve hazinenin %1’ini kripto para birimine yatıracağını belirtti. Paes ayrıca kripto sorununu ele almak için bir çalışma komitesi kuran bir kararname yayınlamayı planladığını belirtti. Ayrıca, Bitcoin kullanarak ödeme yapan sakinler için vergi indirimleri yapılıyor.

Fed Başkanı'Ndan Kripto Para Açıklaması
Fed Başkanı’Ndan Kripto Para Açıklaması

Fed Başkanı’ndan Kripto Para Açıklaması

Salı günü, Fed Başkanı Jerome Powell Senato Bankacılık Komitesi’ne bir konuşma yaptı. Konuşmada diğer şeylerin yanı sıra faiz ve dijital para birimi raporu vurgulandı. Bankacılık Komitesi Başkanı Senatör Sherrod Brown, açılış konuşmasında kripto para birimlerini “sistemik bir tehlike” olarak nitelendirdi.

Brown, “Fed, kripto para birimleri, istikrarlı paralar ve en önemlisi iklim değişikliği gibi ekonomik büyümemizi tehdit eden sistemik tehditleri ciddiye almalı” dedi.

Powell ise ekonomiye zarar veren çeşitli endişeleri daha çok enflasyona odaklayarak, enflasyonun Fed’in hedefinin üzerinde devam edebileceğine işaret etti. Powell, faiz oranları konusunda, “Çok düşük faiz oranlarının olduğu bir dönemdeyiz ve muhtemelen öyle kalmaya devam edeceğiz” dedi. Bu arada, Fed’in düşük faiz oranı kripto para birimleri için bir nimet olarak görülüyor. Powell ise birkaç hafta içinde çıkacak bir dijital para birimi çalışmasından bahsetti. Bu araştırmanın, stablecoin ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) dahil olmak üzere kripto para birimleri hakkında genel bir rapor olması bekleniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.