HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin HaberleriEditörden Seçmeler

Bu Hafta Kripto Para Piyasasında Takip Edilecek Önemli Gelişmeler

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin, 40 bin doların altına düşerek altcoinlerde dramatik geri çekilmelere neden olurken, kripto para piyasası neredeyse tamamen bu haftaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FED) toplantısına odaklanmış durumda… Fed’in olası faiz artırımı, tüm piyasaları önemli ölçüde etkileyecek. Bu hafta Tesla ve Robinhood gibi şirketler finansal sonuçlarını açıklayacak. Bu sözlerle Tesla’nın Bitcoin almak veya satmak için yeni bir hamle yapıp yapmadığını göreceğiz. İşte Kripto para piyasasında bu hafta yaşanan en önemli gelişmeler şunlar…

Kripto Para Piyasasında Önemli Hafta

Kripto para piyasaları da dahil olmak üzere birçok finans piyasasının dikkati bu haftaki Fed toplantısında. Federal Açık Piyasa Komitesi, 2022 yılında yarın ve Çarşamba günü ilk kez toplanacak. Toplantıda bazı  faiz artırım kararları alınacağı tahmin ediliyor. Bilindiği gibi, Aralık toplantısının tutanaklarının açıklanması, Fed’in faiz oranlarını yükseltme stratejisine geçeceğinin ve kripto para birimlerinin düşmesine neden olacağının sinyalini verdi.

Bir haftada 10.000 dolar üzerinde değer kaybeden Bitcoin‘in yoluna nasıl devam edeceği bu konferansın ardından netlik kazanacak. Uzmanlara göre, ABD Merkez Bankası’nın bu yıl üç veya dört kez faiz oranlarını artırması bekleniyor.

Fed Başkanı Jerome Powell
Fed Başkanı Jerome Powell

FED Başkanı Powell’ın Toplantısı 22:30’da Yapılacak.

İki günlük toplantının ardından, Fed Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü TSİ 22.30’da bir açıklama yapacak. Powell geçen ay yaptığı konuşmada para politikalarını sıkılaştıracaklarını ve Mart ayında tahvil alımlarını aşamalı olarak bırakmaya başlayacaklarını belirtmişti.

Tesla, Kazanç Raporunu Yayınlıyor!

Fed toplantısı dışında dünyanın en değerli firmalarından biri olan elektrikli araç üreticisi Tesla, Çarşamba günü kazanç raporunu yayınlayacak. Bu raporla birlikte kripto para birimleri konusunda sürekli değişen görüşleri ile tanınan Elon Musk’ın şirketi için ek Bitcoin satıp satmadığı veya satın alıp almadığı netlik kazanmış olacak. Geçen yıl Tesla, 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını belirtmişti. Şirket yaklaşık bir ay sonra yaklaşık 250 milyon dolara sattı. Musk, yaz aylarında diğer şirketi SpaceX’in de Bitcoin’e sahip olduğunu söyledi. Tesla kısa süre önce Dogecoin’de ürün satmaya başladığını açıkladı. Tesla kazanç raporu toplantısı TSİ 01.30’da yapacak.

Robinhood Kazanç Raporu

Perşembe günü, bir borsa kripto para ticareti uygulaması ve Tesla gibi kripto para birimlerindeki “agresif” şirketlerden biri olan Robinhood, kazanç raporunu açıklayacak. Robinhood ilan saati TSİ 00.00’dır.

İşsizlik Maaşı Başvuru Sayısı

İşsizlik maaşı başvuru rakamları Perşembe günü açıklanacak bir diğer önemli istatistik. Rakamlar TSİ16.30 kamuoyuna açıklanacak. Hatırlayacağınız üzere geçen hafta açıklanan veriler bir önceki haftaya göre 55 bin artarak 286 bine ulaştı. Bu aynı zamanda ABD için son üç ayın en yüksek rakamıydı.

SEC Üyesi Peirce, “Blok Zinciri Üzerinde Finans” Etkinliğinde Konuşacak

SEC üyesi Hester Peirce‘nin konuşması haftanın en önemli olaylarından biri olacak. Kripto para birimlerinin destekçisi olmasıyla tanınan ve birkaç meslektaşıyla birlikte SEC başkanı Gary Gensler‘in düzenleyici gündemine yönelik eleştirilerinde vokal olan Peirce, “Blockchain üzerinde Finans” başlıklı bir etkinlikte konuşacak. Hester Peirce, TSİ 17:00’da konuşmacı olarak sahne alacak. Peirce’e göre Gary Gensler ve SEC’in kripto para birimleri hakkındaki düşüncelerini yeniden gözden geçirmesi gerekiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.