Altcoin HaberleriEthereum HaberleriHaberler

Bu Tarih Ethereum İçin Çok Kritik! ETH’yi Ne Bekliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

2022’de kripto para birimi yatırımcıları çok önemli bir dönemden geçti. Çevreciler artık Ethereum hakkında endişelenmiyor çünkü Ethereum, yıllardır üzerinde çalıştığı PoS geçişini başarıyla gerçekleştirdi. Bununla birlikte, Ethereum ağı deflasyon dönemleri de yaşadı. Tamamen Ethereum’un lehine olan PoS switch, küçük bir sorunu da beraberinde getirdi.

Ethereum’u Neler Bekliyor?

2020’nin sonunda başlatılan ETH 2.0 için bu sözleşmenin büyük bir kısmı Ether’in dışında kaldı. Sözleşmedeki ETH varlıkları kaldırılamadığı için dolaşımdaki arz kısıtlandı ve sözleşmedeki toplam varlık miktarı günlük büyüdü. Ancak bu sonsuza kadar sürmeyecek. Yaklaşan önemli açılışların satış baskısını büyük ölçüde artıracağından endişe ediyor. O halde ETH yatırımcıları ne bilmeli?

Ethereum programcıları, 1 Aralık 2022’de 99. Consensus Layer (CL) çağrısı için bir araya geldi. Ethereum Foundation’dan Danny Ryan’ın başkanlık ettiği iki haftada bir yapılan iki toplantı serisinden biri olan CL Calls, Ethereum geliştiricilerinin Ethereum protokolünde yapılacak değişiklikleri tartıştığı ve planladığı yerdir. Geçen hafta All Core Developers (ACD) çağrısında alınan kararlar, bu hafta geliştiriciler tarafından onaylandı.

Başka bir deyişle, geliştiriciler, Şanghay’dan sonra muhtemelen farklı bir güncellemede etkinleştirilecek olan proto-danksharding (EIP 4844) üzerindeki çalışmalarını, Ethereum‘un yaklaşan yükseltmesi olan Şanghay için stake edilmiş ETH çekmelerini etkinleştirme konusundaki çalışmalarından ayırmaya karar verdiler. Geliştiriciler ayrıca Ethereum Konsensüs Katmanı özelliklerine bağlı çeşitli etkinlikler ve araştırma projelerinden de bahsetti.

Altcoinleri Etkileyebilir!

Danny Ryan, CL müşteri ekiplerinin öncelikle Şangay için stake edilmiş ETH çekme işlemlerine odaklanmaya karar verdiği ACD Çağrısı #150 tartışmasını yineleyerek toplantıyı açtı.

Konsensüs katmanı ekiplerinin, EIP 4844’ün (yığılmış ETH) para çekme işlemleri kadar hazır olmadığı ve bunları birleştirmenin büyük para çekme gecikmelerine neden olacağı iddiası, bence açıklığa kavuşturdukları en önemli şey. İkisini karıştırmayacağız. Şu anki haliyle Capella üzerinde harıl harıl çalışmaya devam edeceğiz.

Capella olarak bilinen özel test ağı, çekirdek geliştiricilerin stake edilmiş ETH çekimleri için güncellenmiş kodu test ettiği yerdir. Ethereum geliştiricileri, Şangay güncellemesinden sonra muhtemelen başka bir yükseltmede uygulanacak olan EIP-4844 üzerindeki çalışmalarının yanı sıra, Şanghay güncellemesinde para çekme işlemlerine izin vermeye odaklanmaya karar verdiler. Gelecek yılın Mart ayı Şangay’ın en iyi ayı olacak. Bu gün kilidini açarak, Ethereum ve tabii ki diğer altcoinler daha fazla satış baskısı yaşayabilir. Kripto paralar lehine güçlü makroekonomik gelişmeler gözlemlenmezse başta ETH olmak üzere altcoinlerde ciddi satışlar olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.