Haberler

Bunny ve Qubit, 80 Milyon Dolarlık Saldırı Sonrası DAO’ya Dönüyor

Saldırı, hacker'ın kredi havuzlarından 80 milyon dolar değerinde token çalmak için teminat olarak 185 milyon dolar kullandığını gören Ethereum-BSC köprüsünde gerçekleşti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bunny Finance ve Qubit‘in arkasındaki geliştirme ekibi, protokolü dağıtmaya ve onu merkezi olmayan özerk bir organizasyona (DAO) dönüştürmeye karar verdi.

Cuma günü yayınlanan resmi bir medya gönderisinde, Bunny Finance ekibi, Qubit’te 80 milyon dolar değerinde kayıpla sonuçlanan saldırının, ekibin tam ölçekte çalışmasını imkansız hale getirdiğini duyurdu. Böylece protokolleri feshetmeye ve topluluğa yetki vermeye karar verdi.

X köprüsü adı verilen Qubit köprüsü, Ethereum‘dan Binance Smart Chain’e (BSC) token takaslarını kolaylaştırdı. Saldırının arkasındaki bilgisayar korsanı, X-Bridge akıllı sözleşmesinde Ethereum’a herhangi bir para yatırmadan BSC’de token çekmelerine izin veren bir “mantıksal hata”dan yararlanmayı başardı.

Hacker, 185 milyon dolar değerinde 77.162 Qubit xETH (qXETH) çalmayı başardı ve bunu 80 milyon dolar değerindeki kredi havuzlarından birkaç varlık ödünç almak için teminat olarak kullandı. Ödünç alınan tokenler arasında 37,6 milyon dolar değerinde 15.688 Wrapped Ether (wETH), 767 Bitcoin BEP2 (BTCB) (28,5 milyon dolar), 9,5 milyon dolar değerinde sabit para ve 5 milyon dolar değerinde PancakeSwap (CAKE), Pancake Bunny (BUNNY) ve MDEX (MDX) yer aldı.

Geliştirme ekibi ayrıca, temel ücret yapılarını durdurmaya karar verdi. Bu da stake etme ve birleştirme ücretlerini engelledi. Ekip ayrıca Qubit üzerinde yeni bir pazar başlatacak ve hacklenen eski modelden kurtulacak. Tüm takım tokenleri bir topluluk akıllı sözleşmesine kilitlenecek ve sözleşmeden elde edilen kazançlar bir tazminat havuzu olarak kullanılacaktır. Ekibin mevcut üyeleri de DAO’nun bir üyesi olarak katılacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.