Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Büyük Madenci Göçünün Yeni Adresi ABD Mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin madenciliğinin çoğunluğunu elinde bulunduran Çin’in Kripto para madencilerine getirdiği yasaklardan sonra madenciler yeni yer arayışlarına girdi. Bu arayış çok sürmeden ABD, Kripto Para Madencilerine kapılarını açtı.

Çin’de başlayan bu büyük madenci göçü sonrası, yeni yer arayışlarına giren madencilerin adresi ABD oluyor. Radikal bir kararla, kripto para madencilerine getirdiği sert tedbir ve yasaklarla madenciliği yasaklayan Çin büyük bir pazarın da başka yerlere kaymasına neden oldu.

Başlarda kripto paralara büyük bir darbe vuran bu karar uzun vadede madenciliğin dünya geneline yayılması ile kripto paraların lehine olacak gibi görünüyor. Zira merkezsiz bir yapısı olan kripto paraların çoğunluğunun tek bir yerde toplanması kripto paraların yapısına zarar veriyordu.

Zaman içerisinde merkezileşen kripto paralar beraberinde yüksek riskleri de barındırıyordu. Bildiğimiz üzere 51 akağı olarak da isimlendirilen olayda kripto para madencilik Hash gücünün çoğunluğunu kontrol edebilen oluşumlar, bu ağları istedikleri gibi yönlendirip manipüle etme gücünü ellerinde bulunduruyorlardı. Şimdiye kadar olmasa da Hash gücünün %70’ini elinde bulunduran Çin, bu riski her zaman taşıyordu.

ABD hükümeti, Çin’in yasaklarından dolayı oluşan bu boşluğu doldurmak için oldukça niyetli gözüküyor. Zira Wyoming Eyaleti Senatörü Cynthia Lummis yaptığı bir paylaşımda Bitcoin madencilerine seslenerek: “Sizleri Wyoming eyaletinde istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu davetini Twitter üzerinden duyuran Senatör Lummis’in paylaşımına aşağıdan bakabilirsiniz.

Wyoming Eyaleti Senatörü Cynthia Lummis
Wyoming Eyaleti Senatörü Cynthia Lummis

Son zamanlarda ABD hükümeti de Bitcoin Madenciliğinin sebep verdiği yüksek enerji tüketimi ve zararı nedeniyle çevreci topluluklardan ciddi tepkilerine neden olmuştu. Bu durumdan yola çıkan Tesla, Elon Musk aracılığıyla; Bitcoin (BTC) üzerinden kabul ettiği ödemelerin hepsini iptal etti.

Bu karar Bitcoin’de dönemsel bir düşüşüne neden olsa da,  madencilerin yeni adreslerinde faaliyete başlamasıyla birlikte  eski günlerine döneceği yorumlarına neden oldu. Wyoming Senatörü Lummis, Bitcoin madenciliğinin, alternatif kaynaklarla birlikte %40 oranında yenilenebilir enerji ile gerçekleşebileceğini açıkladı..

Tüm bu olumlu gelişmelerin aksine ABD’de Bitcoin ve kripto paralara karşı gösterilen tepkiler de artmış duurmda. kripto para fidye saldırıları, kripto paraların zayıf noktası haline getiriyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin doğu yakasında faaliyette olan Petrol Dağıtım şirtketi Colonial Pipeline sistemlerine yapılan siber saldırılarda, sistemler çalıştırılamaz hale getirilmişti. Colonial Pipeline sistemlerinin tekrardan aktif hale getirmek için de Bitcoin ile Fidye talebinde bulundular. Bitcoin ransomware olarak da bilinen bu Fidye saldırıları, son yıllarda oldukça artmış durumda. ABD Siber Suçlarla Mücadele Ofisi adlandıran bu tip saldırılar, son yıllarda artış gösteriyor. Bu fidye saldırılarına karşı korunmak için, ABD Siber Suçlarla Mücadele Ofis çeşitli önlem ve geliştirme çalışmalarına başlamış durumda.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.