Editörden SeçmelerHaberler

Çiftlik Bank Firari CEO’su ”Tosuncuk” Mehmet Aydın Brezilya’da Teslim Oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binlerce insanı dolandırıp kayıplara karışan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın Avukatları vasıtasıyla yayımladığı son videosunda kendisinin de bu durumdan mağdur olduğunu savunarak, “En Kısa Zamanda Türk yargısına teslim olacağım” açıklamasında bulunarak Brezilya da teslim oldu.

Toplamda 132 bin kişiyi, Yaklaşık 450 Milyon lira dolandırıp yurtdışına kaçan Çiftlik Bank  kurucusu, Mehmet Aydın (Tosuncuk) avukatları aracılığıyla yayımladığı son videosunda En yakında zamanda Türkiye’ döneceğini açıkladı. Aydın; açıklamasından sonra Sao Paulo’da teslim oldu.

Çiftlik Bank  Kurucusu, Mehmet Aydın
Çiftlik Bank  Kurucusu, Mehmet Aydın

Dün akşam saatlerinde Mehmet Aydın’ın Avukatlarından Şehmus Uluç, Sözcü Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, konsoloslukla bağlantıya geçtiklerini ve en yakın zamanda Türkiye’ye iadesi için resmi girişimlere başlandığını belirtti. Videonun devamında Mehmet Aydın; Çiftlik Bank’ın büyüdükçe çevresindeki insanların haksız şekilde kazançlar elde ettiklerini bundan dolayı da kendisinin de mağdur olduğunu iddia eden Aydın, şu açıklamaları yapı:

‘’Mağduriyetleri gidermek adına yurt haricinde bulunmuş olduğum süre boyunca elimden geleni yaptım sadece hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları sebebiyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.’’   

Kamuoyunda ‘Tosuncuk’ lakabıyla bilinen Mehmet Aydın Çiftlik Bank’ın 2018 yılında müşterilerinden yüksek kazanç vaadiyle topladığı milyonlarca doları beraberinde yurt dışına kaçırdığı iddia ediliyor. İnterpol tarafından da en çok arananlar listesinde bulunan Aydın’ın adı birçok haberle anılmıştı. Son olarak Ukrayna’da intihar ettiği görseller servis edilmişti. Ancak sürpriz bir şekilde video yayımlayıp teslim olacağını açıklayan ‘’Tosuncuk’’ lakaplı Mehmet aydın Türkiye’ye ne zaman iade edileceği merakla bekleniyor.

Milyonlarca Kayıp, On binlerce Mağdur!

2016 yılında Ponzi oyunu üzerinde kurulu bir sistem üzerinden geliştirilip hizmet veren Çiftlik Bank, yatırımcılarına yüksek kazanç vaat ederek yüzbinlerce kişilik bir kullanıcı sayısına ulaştı. Kullanıcıların yatırdıkları paralar ile birçok hayvan satın alıp düzenli girişler ile gerçek para kazandırmayı vaat etmişti. Kısa bir süre de popüler hale gelen uygulama daha fazla kazanç elde etme umuduyla para yatıran on binlerce kişi yatırımlarını geri alamayınca dolandırıldıklarını anladılar.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) raporuna göre toplamda 77.843 kullanıcıdan 511 milyon Türk Lirası toplandı. Bu kullanıcıların 62.877’sine toplam 393 .3 milyon Türk Lirası ödeme yapıldı. Kalan 117,7 Milyon TL ile daha önce şirketin merkezi olarak Kıbrıs’ta kurulan şirket hesabı, ve eşinin hesabına aktarıldı.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.