Haberler

Çin Kripto Para Toplamayı Yasakladı, Suçlular Hapis Cezasına Çarptırılabilir

Ülkenin en yüksek mahkemesi, ulusal yasanın yeni bir yorumunda Çin'in kripto kullanarak fon toplamayı suç saydığını söyledi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

South China Morning Post’a göre, Çin Yüksek Halk Mahkemesi’nin yeni yasal yorumuna göre, kripto para kullanarak para toplamak ülkede yasa dışı bir faaliyet olarak görülüyor.

Yeni yasak, yıllar içinde kripto para birimleri üzerindeki baskılarıyla ün salmış olan ülkede finansal dolandırıcılıkları hedefleyen sıkılaştırıcı düzenlemelere katkıda bulunuyor.

Yüksek Halk Mahkemesi tarafından Perşembe günü yayınlanan yoruma göre, kripto para toplamanın yansımaları toplanan miktarın değerine bağlı.

1 Mart’tan itibaren yürürlüğe giren değişiklik, Çin mahkemelerinin artık resmi olarak suçlulara üç yıldan on yıla kadar değişen hapis cezaları verebileceğini belirtiyor.

Mahkeme, 100.000 yuan’ı (15.800 $) aşan bağış toplamayı “büyük bir miktar” olarak sınıflandırdı.

Bağış toplama, 50 milyon yuan’lık “son derece büyük” bir toplamı, en az 25 milyon yuan’lık bir kaybı veya “son derece ciddi” olarak sınıflandırılan 5.000 kişiyi içeriyorsa, kişi on yıldan fazla bir süre parmaklıklar ardında kalabilir.

Madencilik yasağı, Bitcoin hash oranının yaklaşık %50 düştüğünü gördü, ancak ağı koruyan bilgi işlem gücü, takip eden aylarda toparlandı.

Sonuç: Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksine göre ABD şu anda Bitcoin ağı hash oranının %35’inden fazlasını oluşturuyor.

Sonuç olarak, Bitcoin bu ayın başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 248.1 eksahash (EH/s) ile yeni bir hash oranı kaydetti ve ağdaki saldırılara karşı her zamankinden daha güçlü bir dirençten yararlandı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.