Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Çin Merkez Bankası Yardımcısı: Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Teşvik Edilmeli!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’in son zamanlardaki düşüşünün ana sebeplerinden görülen Çin, bu sefer de gözünü Stablecoinlere çevirmiş görünüyor. Çin Merkez Bankası Yardımcı Fan Yifei, Devlet Kurulu politika sunumunda açıklamalarda bulundu. Yifei, Bitcoin ve Stablecoinler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Yardımcısı Yifei, dijital paraların ikiye ayrıldığını ve bunların; özel dijital paralar ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) olduğunu belirtti. Kripto para sektöründe Bitcoin gibi piyasaya sürülen “istikrarlı para birimleri” olarak tanımlanan farklı para birimlerinin olduğunu belirtti.

Bu istikrarlı para birimlerinin tamamen bir spekülatif araç halinde kullanıldığını açıklayan Yifei, açıklamasının devamında devletlerin finansal güvenliğini ve sosyal istikrarını tehdit ettiğini, aynı zamanda kripto para birimlerinin kara para aklama ve yasadışı faaliyetlerde ekonomik araç olarak kullanıldığını dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CBDC Nedir? Kripto Para Birimlerinden Farkı Nedir?

Başkan Yardımcısı Yifei Kripto para konusundaki endişelerimiz hâlâ devam ediyor. Bu yüzden kripto paralarla ilgili düzenleyici ve sert önlemler almaya devam edeceğiz. Açıklamalarında bulundu.

Başkan yardımcısı Yifei, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) devletler tarafından şiddetle teşvik edilmesi gerektiğini ve bu dijital paraların günlük hayatta kullanılmasını sağlar hale gelmesi gerektiğini belirtti. Dijital Juan çalışmalarında test aşamalarının devam ettiğini, pilot uygulama alanını daha da genişleteceklerini dile getirdi.

Merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) çalışmalarında davet yöntemi olarak beyaz listeyi kullandıklarını, beyaz liste sayısındaki test kullanıcılarında yaklaşık 10 milyon kişiye ulaştığını belitti. Yifei, CBDC pilot uygulamasının ikinci aşamasının Pekin Kış Olimpiyatlarında gerçekleşeceğini söyledi.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.