Haberler

Çin’in Dijital Yuanı 23 Şehirde Aktif Olarak Kullanılmaya Başlandı!

Çin Halk Bankası, dijital yuan pilot programının Eylül ayında Asya Oyunlarına ev sahipliği yapan Hangzhou da dahil olmak üzere 11 ek şehre genişletildiğini açıkladı. 

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Çin’in Dijital Yuanı 23 Şehirde Aktif Olarak Kullanılıyor! Çin Halk Bankası, dijital yuan pilot programının Eylül ayında Asya Oyunlarına ev sahipliği yapan Hangzhou da dahil olmak üzere 11 ek şehre genişletileceğini duyurdu.

1 Nisan Cuma günü, 11 şehirde yaşayanlar dijital yuan cüzdanlarına erişebildiklerini belirttiler. Yapılan son açıklama ile birlikte 23 ilde bulunan vatandaşlar dijital yuanı kullanabilecekler.

Dijital Yuan 23 Şehirde Aktif Hale Geldi

Çin’in dijital yuanı Shenzhen’de,  (e-CNY) Ekim 2020’de bir test için kullanılmaya başlandı. e-CNY ile gerekleşen işlemler 2021’in sonunda 11,24 milyar dolara ulaştı. Dijital yuan, yakın zaman önce Kış Olimpiyatları’nda  dünya çapındaki ilk çıkışını yaptı.

Çin’in gelecekteki en büyük iki spor etkinliği, Chengdu Yaz Üniversite Oyunları ve Hangzhou Asya Oyunları olarak biliniyor. Çin, bu etkinliklerde dijital yuanın kullanılmasını mümkün kılacak ve böylece ülke genelinde kabulü artıracak.

Çin’den, Kış Olimpiyatlarında Dijital Yuan Hamlesi

Pekin Kış Olimpiyatları’nda Çin dijital yuanı tanıttı. Yabancı sporcular ve seyirciler, ülkenin dijital yuanının piyasaya sürülmesi sayesinde ilk kez ülkenin dijital yuanını kullanabildiler.

Çin Olimpiyatları Dijital Yuan
Çin Olimpiyatları Dijital Yuan

Çin Halk Bankası‘ndan yapılan açıklamaya göre, Olimpiyat ziyaretçileri dijital yuan depolayabilen bir uygulama veya kart kullanarak harcama yapabilecekler.

Yine de, Kış Olimpiyatlarında bazı sporcuların bir e-cüzdan kullanarak ödeme yapacağını ve bu nedenle dijital yuanın tadına varacağını söyledi. Sonuç olarak, Çin’in Pekin Olimpiyatlarını bir iş fırsatına dönüştürmeye başladığı sonucuna varabiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CBDC Nedir? Kripto Para Birimlerinden Farkı Nedir?

Dijital Yuan işlemleri, Visa İşlemlerini Geride Bıraktı!

Visa-Dijitalyuan
Visa-Dijitalyuan

Kullanıcılar, Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nın ilk gününde işlemlerini büyük ölçüde dijital yuan ile yaptı. Elde edilen istatistiklere göre, Kış Olimpiyatları sırasında dijital yuan işlemleri VISA’dan daha iyi performans gösterdi.

Durumu izleyen araştırmacılara göre, 4 Şubat’ta Pekin Ulusal Stadyumu’ndaki dijital yuan işlemleri Visa’yı büyük bir farkla aştı.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.