Haberler

Çin’in Sosyal Medyası Weibo Kripto Para Hesaplarını Kapattı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son edinilen bilgilere göre Çin sosyal medya platformu Weibo içinde kripto para hesaplarının da bulunmuş olduğu birçok sayıda kullanıcı hesabını kapattı.

Çin’de kripto para birimleri ile ilgili çıkan olumsuz olumsuz haberlere her geçen gün bir yenisinin eklendiğini söyleyebiliriz. Fakat eskiye nazaran kripto para birimleri artık Çin’den gelen bu yaptırımlara karşı bağışıklık kazandı diyebiliriz.

Çin’in Kripto Paralara Engelleri

Geçtiğimiz yıllarda onlarca kez tanık olduğumuz Çin’in, kripto para ve çeşitli video akış programlarına karşı yasak ve yaptırımları hala devam ediyor. Fakat son günlerde toplumsal sosyal medya platformları kripto para birimlerine karşı görüşlerini değiştirirken Çin’deki toplumsal medya platformlarının hala engelleyici önlemler aldıklarını görüyoruz.

Çinli bir kripto para haber Twitter hesabı olan Wu Blockchain’in paylaşmış olduğu son bilgilere göre Çin’in toplumsal medya platformu Weibo, bazı kullanıcı hesaplarını kapattı. Yapılan açıklamalarda kapatılan hesaplar içinde 10’dan fazla kripto para ile ilgili içerikleri olan sayfaların da bulunduğu ifade edildi.

Tüm bunlara ek olarak yapılan açıklamalara göre kripto para dünyası için önemli bir isim olan Justin Sun’ın da Weibao hesabının kapatılmış olduğu iddia ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

Kripto Paralar Bu Yasaklar Sonucu Nasıl Bir Tepki Verdi?

Kripto para birimlerinde bu olumsuz haber öncesinde de birkaç gündür düşüş dalgası hakimdi. Lider kripto para birimi Bitcoin fiyatı 48.200 dolara seviyesine ulaşmasının ardından 48.000 dolar bandı üzerinde duramayarak 44.400 dolarlık seviyelerden işlem görmeye başlamıştı.

Fakat bu aşamada Weibo haberi sonrasında yeni bir aşağı yönlü hareketin başlamadığını ve dolayısıyla kripto paraların artık Çin’den gelen haberlere karşı bağışıklık kazanmaya başladığını söyleyebiliriz.

Buna ek olarak son olarak mayıs ayında Çin’in kripto para madencileri ilgili yaptırımları sonrasında kripto para birimleri ciddi etkilenmelere sebep olmuştu. Fakat bu olumsuz haberle kıyaslayacak olursak mayıs ayındaki yaptırımlar oldukça büyük bir adımdı. Sonrasında ise yaptırımların etkisi azaldıkça  kripto para birimleri tekrardan yukarı yönlü hareketi gerçekleşti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.