Kripto RehberEditörden Seçmeler

CKB Coin Nedir? Nervos Ağı Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain teknolojisinin benimsenmesi ve farkındalığı arttıkça, ortaya çıkan çeşitli blok zinciri ağlarında başlatılan uygulamaların sayısı da artıyor. Farklı amaçlara hizmet etmek için farklı işlem şemaları ve akıllı sözleşme işlevlerinden bahsetmeye gerek yok, her biri farklı parametreler ve fikir birliği modelleri ile inşa edilmiş birçok blok zinciri ortaya çıktı.

Artırılmış benimseme, kullanıma hazır geliştiriciler için iyiye işaret ederken, aynı zamanda ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik zorlukları da sunar. Kısacası, tek başına çalışan zincirler, kitlesel benimseme olanaklarını ve insanların merkezi olmayan defter teknolojisinden tam olarak yararlanma yeteneğini sınırlar.

Bu zorluklara yanıt olarak, Nervos Network, gerçek anlamda eşler arası bir kripto ekonomi ağı oluşturmak için 2018’de oluşturuldu. Çok varlıklı bir değer deposu blok zinciri ekosistemi, ölçeklenebilirliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek için benzersiz bir çift katmanlı mimariden faydalanır.

Nervos Network (CKB) Coin Nedir?

Nervos Network, çoğu Katman 1 blockchain ağını rahatsız eden ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik eksikliğine bir çözümdür. Adını vücudun sinir sisteminden alan ağ, fikir birliği oluşturma katmanı ve akıllı koruyucu görevi gören ayrı bir katmanın yanı sıra yüksek performanslı işlemler ve mahremiyet koruması için tasarlanmış başka bir katmanla benzer bir katmanlı yapıyı paylaşır.

Nervos Ağı, Katman 1, ağ için ortak bilgi gözetimi sağlayan bir ortak bilgi tabanı (CKB) katmanı olacak şekilde kuruşmuştur. Bu, platformun temel katmanıdır ve Nervos dünyasında faaliyete geçen uygulamalar için bir fikir birliği motoru görevi gören genel amaçlı bir çalışma kanıtı (PoW) blok zinciri imkanı verir.. Ayrıca, bu katmanın CKB adı verilen yerel bir yardımcı program token’ı vardır.

İkinci katman, işlemlerin zincir dışı işlenmesinin gerçekleştiği hesaplama katmanıdır. Bu katman ayrıca blok zincirinin yeni durumlarını oluşturmak için tasarlanmıştır ve birkaç merkezi olmayan uygulamayı (DApps) içerebilir, çünkü geliştiriciler onu DApp’lerinin işlevlerini çalıştırmak için kullanabilir.

Ckb Coin Nedir

CKB Coin Nedir?

Bahsedildiği gibi, Nervos’un CKB’si, Nervos Ağı’nın çekirdek katmanıdır ve genel izinsiz blok zinciridir. Blok zinciri dünyasında, “common knowledge” terimi, küresel fikir birliği ile doğrulanan blok zinciri durumlarını tanımlamaktadır.

Nervos Ağı genelinde değer deposu olarak CKB katmanı, her hücrenin blok zincirinde yürütülebilir bir kod, akıllı sözleşme veya başka bir içerik parçası depolayabildiği genelleştirilmiş bir hücre modeline sahiptir. Hücre içeriğinin her güncellemesi, tüm ağı esnek/geliştirici yapan hücre oluşturma veya yok etme yoluyla gerçekleştirilir.

Nervos Network’ün hücre modeli, Bitcoin’in blok zincirinden hemen kaldırmak yerine “harcanmış” olarak işaretlendiği UTXO modelinin aynısını yapar. Bu ekonomiyi basitleştirmek için, Nervos CKB ağı, durum depolama birimlerini temsil eden CKB adlı yerel bir yardımcı program token’ı vardır.

CKB Ne İçin Kullanılır?

CKB, Nervos ağının yerel Token’ıdır. CKB ile token sahipleri, ağın toplam durum depolamasının bir kısmını elinde bulundurur. Örneğin, 1.000 CKB token’ı olan bir sahip, 1.000 baytlık bir hücre oluşturabilir veya Nervos blok zincirinde tümü 1.000 bayta kadar olan birden fazla hücreye sahip olabilir. CKB’nin bir PoW blok zinciri üzerinde çalıştığı göz önüne alındığında, ağı güvenli tutmak için belirteçleri mümkün olduğunca eşit bir şekilde dağıtımını gerçekleştirmek üzere oluşturulmuş ASIC-nötr PoW işlevselliği kullanılarak çıkarımı gerçekleştirilir.

Depolama satın almak için Nervos CKB çekirdek katman hücrelerinin kullanılmasına ek olarak, CKB belirteçleri tüm ekosisteme esneklik getirir. CKB token’ları hücrelerle değiştirilmesi (ve tersi) gerçeği, devlet depolama ücretlerinin işgal edilen alan ve zaman için geçerli olduğu bir ekonomik model yaratır.

Nervos Ağı Nasıl Çalışır

Nervos’un ilk katmanı ve ana ağı, güvenlik sağlayan ve ağın uygulama etkinliğini ve hesap bakiyelerini hücrelerde saklayan bir PoW blok zincirine sahiptir. Katman 2 protokolleri ise işlemleri işlemekten ve yeni durum oluşturmaktan (yani uygulama etkinliği ve diğer ek veri depolama istekleri) görevlidir.

Ağın temel katmanı olan Nervos CBK ana ağı, akıllı sözleşmeler kullanarak uygulama işleme ihtiyaçlarını destekleyen durum bilgisi olan bir “Turing-complete” sanal makinesi de sağlar. Sanal makine sistemi, blok zincirindeki durum değişikliklerini depolamak ve izlemek için Bitcoin’in UTXO muhasebe modelinden oluşmaktadır.

Nervos CBK’nın hücre modeli, ağ güvenliğinden ödün vermeden ölçeklenebilirlik sağlayarak işlemlerin ve uygulama etkinliklerinin paralel işlenmesini destekler.

Ek olarak, Nervous CKB ortak genel bilgi tabanı modelinin kullanılması, çeşitli Katman 2 blok zincirleri ana ağın depolama ve işleme gücünü başlatıp kullanabildiği için birlikte çalışabilirliği sağlar.

Ckb Coin Nedir? Nervos Ağı Nasıl Çalışır?

Ana Özellikler

Sürdürülebilir Ekonomik Model

Nervos Ağı, tüm katılımcıların platformun başarısına katkı sağlaması için oluşturulmuş ekonomik bir model sunarken, blockchain teknolojisinin faydasını en üst mertebede tutar. CKB token’ıyla, platform kullanıcıları, geliştiriciler ve düğüm operatörleri, CKB ana ağında durumların oluşturulması ve depolanması yoluyla ortak bir hedef için çalışabilirler.

Durum depolamanın, durumun süresiz olarak kullanıldığı tek seferlik bir işlem olduğu mevcut blok zincirleriyle karşılaştırma yapıldığında, Nervos Network’ün modeli, kullanıcıları kapasiteye ve kullanım ömrüne dayalı olarak ağın kaynakları için ödeme yapmaya iter. Bu model, platformun organik olarak ölçeklenmesini ve genişlemesine katkıda bulunur.

Esnek Katmanlı Tasarım

Nervos Network’ün katmanlı tasarımı, ona büyük genişlik sunar. Ağın merkezi olmayan ve izin gerektirmeyen çerçevesi, platformun her tür blok zinciri hizmeti için erişilebilir bir evrensel değer deposu ağı olarak çalışmasına imkan verir. Nervos, geliştiricilerin herhangi bir blok zinciri ağında çalışabilen evrensel uygulamalar oluşturmasına izin vererek blok zinciri ve kripto alanına tamamen yeni bir esneklik düzeyi ortaya koyar.

Yüksek Güvenlik Düzeyi

Ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik, blok zinciri teknolojisinin daha geniş çapta benimsenmesi için kritik öneme sahip olsa da, Bitcoin gibi blok zinciri ağlarını en üst düzeyde tutan şey güvenliktir.

Nervos Network, platformunda yerleşik merkezi olmayan uygulamaların ve belirteçlerin güvenliğini ve güvenilirliğini sağlayan kanıtlanmış PoW konsensüs protokolü üzerine kurulmuştur. Dahası, Nervos Ağı üçüncü taraflarca denetlendi ve güvenli olduğu kanıtlanmış oldu- hatta projenin temel protokolündeki zayıflıkları keşfeden katılımcılar için kazanan bir hackathon’a ev sahipliği yapıyor.

CKB Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 CKB Coin 0.045851 TL’den işlem görmektedir. Toplam piyasa değeri 1,528,669,328 TL civarındadır.

CKB Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre, 1 CKB Coin 0,002897 dolardır.

Nervos Ckb La Gi

 

Nervos Network (CKB) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Nervos Network iyi bir yatırım sağlar çünkü, blockchain ve kripto alanındaki büyük zorlukları çözmeye yönelik olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Ethereum gibi blockchain dünyasının benzeri görülmemiş gelişimine rağmen, birlikte çalışabilirlik ve ölçeklenebilirlik sorunları bu dönemde hala yaygındır.

Nervos Network, bir PoW blok zincirinin güvenliğini sağlarken, diğer blok zincirlerinin yazılımını hard fork olmadan çalıştırabilen karmaşık katmanlı bir çözüm geliştirir. Bu, benimseme oranları gelecekte artmaya devam ettikçe, CKB token’ı benzeri görülmemiş bir fayda ve değer sağlayacaktır.

Nervos Network, blockchain ve kripto alanına esneklik, birlikte çalışabilirlik ve ölçeklenebilirlik sağlıyor. Mevcut platformlarla rekabet etmeye çalışan blockchain ile ilgili çoğu projenin aksine, Nervos, blockchain teknolojisinin kitlesel olarak benimsenmesine değerli bir katkı sağlamak için her bir ağın en iyi özelliklerini birleştirerek farklı bir yaklaşım benimsiyor.

Ağın ortak bir bilgi tabanı yaklaşımı kullanması sayesinde Nervos, platformun sürekli büyümesini kolaylaştırmak için her kullanıcının, madencinin ve node operatörünün katılımını isteyebilir. Nervos Network kripto ekonomisinin merkezi olmayan güven kökü olan CKB ile, ölçeklenebilirlik, esneklik ve birlikte çalışabilirlikten ödün vermeden üst katmanların güvenliği sağlanır.

Ayrıca, Nervos Network’ün bir DAO’ya doğru ilerlemeye başlamasıyla, kullanıcılar ve geliştiriciler, ağın protokolünü tanımlamak ve gelişen kripto ekonomisi için dijital kimlikler oluşturmak için tam yetkide olacak. İleriye dönük olarak, Nervos Network’ün kullanımındaki tek sınırlama hayal gücü olacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.