Haberler

Coinbase borsası faaliyet lisansı almanın en zor olduğu ülkeden lisansı kopardı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD merkezli en büyük kripto para borsası olan ve dünyanın da en büyük borsaları arasında bulunan Coinbase, dünya genelinde kripto para faaliyet lisansı almanın en zor olduğu ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Singapur’da Para Otoritesi’nden (MAS), ülkede operasyonlara başlayabilmek için ön lisans aldı. Kripto para faaliyetleri konusunda sıkı kuralların olduğu Singapur’da birçok borsanın lisans başvurusu defalarca reddedilmişti.

COINBASE SİNGAPUR’DA ÖN LİSANSI ALDI

Coinbase Si̇ngapur’da Ön Li̇sansi Aldi

Birçok kripto para borsasının onay alamadığı Singapur’da, Coinbase borsası gerekli belgeleri almayı başardı. MAS, Coinbase borsasına ön lisans verdi ve borsanın ülkede düzenlenmiş dijital varlıklar sunmasına da izin verdi. Singapur’da MAS’tan ön lisans alan şirketlerin ana lisansı almasına da kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle de Coinbase’in, çok geçmeden ülkede ana lisansı da alması bekleniyor.

COINBASE: SİNGAPURLU MÜŞTERİLERE HİZMET SUNABİLECEĞİZ

Coinbase borsası, aldığı ön lisansın ardından yaptığı açıklamada, “MAS’ın sağladığı Büyük Ödeme Kurumu lisansını almış bulunmaktayız. Bu lisans sayesinde regüle edilmiş olan Dijital Ödeme Token ürünlerini ve hizmetlerini artık Singapurlu müşterilere sunabileceğiz” ifadeleri yer aldı. Öte yandan borsa tarafından yapılan açıklamada, MAS’ta fintech departmanından sorumlu yönetici Sopnendu Mohanty ile Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un, 4 Kasım’da gerçekleşecek olan Singapur Fintech Festivali’nde bir araya gelecekleri bildirildi.

Coinbase borsası, geçtiğimiz yıl Singapur merkezli 15’ten fazla fintech projesine ya da firmasına yatırım yapmış, ülkede Web 3 teknoloji merkezi kurmuş ve buraya Web 3 konusunda deneyimli kişileri işe almıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.