Bitcoin HaberleriHaberler

COP26 İklim Zirvesi. Bitcoin Üreticileri Dikkat!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en büyük sorunu olan iklim krizleri için toplanan COP26 şuanda da İskoçya’da Rusya ve Çin’den gelen önemli heyetler olmasa da bitcoin ve altcoinler ile alakalı doğrudan bir engelleme yapılmadı. Ama şuanda alınan kararlar neticesin de Bitcoin üreticilerinin büyük ölçüde etkileneceği aşikar.

Çarşamba günü COP26’da “finans günü” olarak ilan edildi, bu yüzden kripto para grupları içerisinde yatırımcılar ve madenciler bu konuya kulak verdi ve merakla beklemeye başladı. Kripto paralar ile alakalı yapılan açıklamalar çok askıda kalsa da bazı siyasi kararların kripto para sektöründe zincirleme reaksiyon göstereceği şeklinde algılandı. Tıpkı geçtiğimiz aylarda yapılan G7 zirvesinde alınan kararlar ışığında sektörde ki etkisi gibi.

İngiltere maliye bakanı Finans günü kapmasında yapmış olduğu konuşmada şu cümleyi sarf etti. “Tüm küresel finans sisteminin net sıfır karbon emisyonu için yeniden yapılandırılacak

Maliye bakanı bu konuşmasın da ki hedefin zor ama imkansız olmadığını ancak devletlerin zorunlu sürdürülebilirlik ile iyileştirilmiş iklim verilerinin ve yeşil devlet tahlillerinin zorunluğu olduğunu sözlerine ekledi.

Burda bahsi geçen zorunlu sürdürülebilirlik COP26 iklim zirvesin de alınan kararlara imza atan devletlerin tamamen doğa dostu yenilenebilir enerji kaynaklarına yönlenmesi ile ilk etkilenecek sektörler arasında kripto para üreticileri olan Madenciler denilen grup için bir soruna dönüşebilir.

Bu alınan kararlar ışığında Çin’de geçtiğimiz aylarda kripto ve kripto üreticilerine karşı yasalarla baskılar kurarak ekolojik iyileştirme kapmasında vermiş olduğu sözlerini yerine getirdi.

İngiltere maliye bakanı ise yaptığı açıklama da İngiltere’nin yeni hedefinin İlk Ve Tek Sıfıra Uyumlu Finans Merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Tüm bu çalışmaları ise adil olması için bağımsız uzman bir kadro tarafından kontrol edileceğini sözlerine ekleyerek kripto para birimlerinin karbon ayak izleri denilen ekolojik sisteme zararı olan kanalın incelenip incelenmeyeceği ile alakalı bir konuya değinmedi. Ama Çin örneğini ele alırsak şuan buda imkansız gözükmüyor.

Buna benzer yorumlar ise ABD ve diğer bir kaç ülkenin maliye bakanları tarafından da farklı şekilde dile getirildi. Ancak ortak konu hep aynıydı.

Şöyle bir gerçek de var ki büyük devletler kendilerini öne çıkarmak ve bu doğrultuda adım atıyormuş telaşıyla hareket ederlerse onlar için en kolay lokma kripto para madencileri olacağıdır.

Tabi ki tüm bunların kilit noktası Karbon Kullanımı Yoğun Ekonomilerinden bazılarının İskoçya’ya gitmemiş olması da olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.