Altcoin HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

DeFi Gelişimini Sürdürüyor: Defi Ekosistemi 1 Yılda 20 Kat Büyüdü!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

Merkezsiz finans kısa adıyla DeFi, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. DEFİ’nin bu yükselişi yeni nesil kripto inovasyonunu hızlandırıyor şeklinde görünüyor. DeFi ekosistemi 2021 yılında 20 kattan fazla büyüdü. Chainalysis tarafından yayınlanan bir raporda,  en büyük 25 kripto para biriminin işlem platformlarından dokuzu artık DeFi protokolleri sunuyor. Bu platformlar içinde başında Uniswap, dydx ve Compound geliyor.

Defi̇
Defi̇

DeFi Avantajları

Merkezsiz finans ekosistemi kripto para dünyasını heyecanlandırmaya devam ediyor. Chainalysis’in raporu, DeFi’ye karşı olan büyük ilginin birçok nedenden kaynaklandığını belirtiyor.

Buna konuda IOHK CEO’su Hoskinson, önceki bir röportajında DeFi’nin benimsenmesinin iki katalizöre gereksinim duyacağını ifade etmişti ve devmında şu sözleri kullanmıştı:

Öncelikle bir Dapp mağazanız olmalı. İkinci olarak ise DeFi’de çapraz zincir hakkında düşünmeye başlamamız gerekiyor.”

Öte Chainalysis’in raporuna göre DeFi, kurumsal ilginin arkasındaki yeni para türlerine odaklanmış duurmda ve borç verme şeklinde kullanım durumlarını kullanıcılarına sundu. Bu noktada ödünç verme, lending’in  kripto para birimi yatırım kazançları arayışında bir sonraki mantıklı adım olacağı ifade ediliyor.

DeFi Ekosistemi Büyümesini Nasıl Gerçekleştirecek?

Chainalysis daha önce büyük yatırımcıların DeFi’nin benimsenmesinin artmasının arkasında bulunduğunu iddia etmişti. Ayrıca son tahminlere nazaran, DeFi gelecek yıllarda kurumsal yatırımcılardan 1 trilyon dolarlık bir giriş görebilir.

Ancak rapor önemli bir noktaya da parmak bastı: Büyük yatırımcılar DeFi faaliyetini yönlendirirken, ABD Birleşik Devletleri bireysel ölçekli DeFi işlemlerinde başı çekiyor.

Çalışma, Kuzey Amerikalıların Temmuz 2020 ile Haziran 2021 içinde DeFi platformlarına averaj 276 milyar dolar değerinde kripto para gönderdiğini belirtti. Orta, Kuzey ve Batı Avrupa (CNWE) aynı dönemde 389 milyon dolarla zirveye ulaştı.

Ek olarak, DeFi etkinliğinin öteki merkezi hizmetleri gölgede bıraktığı da bildiriliyor. Yakın tarihindeki bir Dünya Ekonomik Forumu araştırmasına nazaran, DeFi akıllı sözleşmelerine kilitlenen varlıklar yalnız bir yılda 18 kat büyüdü.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.