Bitcoin Haberleri

Dev Bitcoin madencilik şirketinden şaşırtan bilanço: İşler biraz zorlaştı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD merkezli, dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) madencilik şirketlerinden Iris Energy, yeni bilançosunu açıkladı. Son dönemlerde kripto para piyasasında fiyatlar genelinde görülen sert düşüşler, genel olarak madencilerin de ciddi zararlarla karşılaşmasına neden olmuştu. Düşen fiyatlar ve yükselen madencilik maliyetleri ile gelirleri azalan madenciler adına Iris Energy’den gelen veriler dikkat çekti. Şirketin açıkladığı bilanço raporlarına göre Iris Energy, Eylül ayında toplamda 325 adet Bitcoin üretti. Böylece üretilen Bitcoin sayısı %8 oranda artış gösterdi.

HASH ORANI VE BTC SAYISI ARTTI

Bitcoin Ve Hash Rate

Iris Energy bilançosunu açıkladı. Buna göre şirketin ürettiği Bitcoin sayısı Eylül’de %8 artarak 325’e ulaştı. Öte yandan raporlara göre madencilik cihazlarının toplam hash oranı da önceki aya göre %24 artış göstererek 2.728 EH/s seviyesine yükseldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, enerji maliyetlerindeki ve Bitcoin ağının hash oranındaki yükselişler, bu dönemde işleri biraz daha zorlaştırdı. Ayrıca şirket yaptığı açıklamada, daha fazla büyümek için olası ortaklık ve satın alma planları üzerinde çalışıyor.

ARTAN ZORLUKLARA RAĞMEN BÜYÜME PLANI

Iris Energy şirketinin şu anda Kanada’da 3 adet tesisi bulunuyor ve şirketin ABD’nin Teksas eyaletinde de bir tesisin inşaatı devam ediyor. Şirket, yatırımlarını sadece ABD ile sınırlı tutmak istemediği için de ayrıca Asya – Pasifik pazarını hedefliyor. Her ne kadar bireysel madenciler ve madencilik şirketleri son dönemlerde zorluklarla karşılaşmış olsa da Iris Energy’nin yeni satın alma ve büyüme planları dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.