Haberler

Dev Kripto Para Borsasının Rezervindeki Varlıklar Açıklandı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX borsasının iflas etmesi, yatırımcıların kripto para borsalarına olan güveni alt üst etti. Sektörde azalan yatırımcı güvenini yeniden kazanmak isteyen kripto para alım satım platformları Proof of Reserve denetimleri hazırlıyor. Bu alanda ilk adımı atan borsaların başında Crypto.com yer aldı. Rezervinde bulunan varlıkları açıklayan Crypto.com borsası, SHIB coin ağırlığı ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Borsanın rezervinde çok miktarda köpek temalı kripto para birimi olması sosyal medyada çok konuşuldu.

Crypto.com Rezervi Dikkat Çekti

Fgfd

İflas etmeden önce sektörün en büyük ikinci kripto para borası olan FTX’in çöküşü borsaları harekete geçirdi. Rakipler arasında şeffaflık ve müşteri odaklı hizmetlere önem veren borsalar Proof of Reserve akımı başlattı. Bitcoin borsası Crypto.com, bu alanda yaptığı ilk hamle ile topluluğun dikkatini çekti. Borsa resmi web sitesi ve sosyal medya platformu üzerinden 3 milyar dolarlık rezerv ve diğer varlıklardan oluşan bir tablo paylaştı. Blockchain analiz firması Nansen bu verilerin güvenilirliğini onayladı.

Borsasın kasasındaki varlıkların önemli bir miktarı Ethereum blockchain’i üzerine inşa edilen meme coin Shiba Inu (SHIB) olması gözlerden kaçmadı. Cüzdan adreslerindeki 2.88 milyar dolarlık toplam varlığın yaklaşık 558 milyon dolar veya yüzde 20’si SHIB coin’de bulunuyor. Bu konuda yapılan açıklamada “Rezerv Kanıtımızın Shiba Inu’yu içermesinin nedeni, müşterilerin bakiyelerini 1:1 tutmamızdır. Bu nedenle, Rezerv Kanıtımız, müşteri varlıklarımız tarafından belirlenir.” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.