Haberler

DFX Finance 4 Milyon Dolarlık Hack Saldırısına Uğradı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası çalkalanmaya devam ederken, özellikle merkeziyetsiz finans platformları hack saldırılarıyla boğuşuyor. Sadece son 1 senede yaklaşık 1 milyar dolar paranın kripto para şirketlerinden çalındığı belirtiliyor. Özellikle DeFi alanında hizmet veren projelerin yeterince güvenlik önlemi almaması, siber saldırı olaylarını arttırıyor. Son olarak DFX Finance ekibi de siber saldırıya maruz kaldıklarını açıkladı. Kripto para sektöründe hızlı büyüyen DeFi projelerinden biri olan DFX Finance, hack saldırısı sonucunda 4 milyon dolar kaybetti.

DFX Finance Saldırıyı Doğruladı

Dfx Finance

DeFi ve borsa hizmeti veren DFX Finance, hack saldırısı sonucunda 3 bin adet Ethereum’un (ETH) platformdan çalındığı haberini doğruladı. Kripto para sektöründe 4 milyon dolarlık bir değerle hizmet veren DFX Finance, hack saldırısı sonrasında tüm işlemleri durdurdu. Geliştiriciler, hacker’ların siber saldırıyla 3 bin adet ETH’yi alıp kaçmasından yaklaşık yarım saat sonra haberdar olabildi. Saldırıdan sonra acil önlemler alan ekip, tüm DFX sözleşmelerini durduklarını açıkladı.

Hacker’lar Tornado Cash Kullandı

Kripto güvenlik şirketi PeckShield tarafından duyurulan hack saldırısı, DFX ekibi tarafından onaylandı. Tüm sözleşmeleri durduran ekip buna rağmen başarılı olamadı ve paranın ağdan kaçırılmasını engelleyemedi. PeckShield, DFX Finance’in hack saldırısından sonra 3 bin adet ETH’yi çaldırdığını duyurdu. Ekip ayrıca hacker grubunun platformdan parayı kaçırırken Tornada Cash uygulamasını kullandıklarını açıkladı. DFX ekibinin platformdan para çekme işlemlerini kademeli olarak açması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.