AnalizAltcoin Haberleri

Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) ve Akita Inu (AKITA) Fiyat Analizi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu yazımızda popüler üç meme token için güncel fiyat değerlendirmesini ele alacağız. Güçlü topluluk yardımıyla ayakta kalan bu grup birçok kripto paradan daha iyi performans gösterdi. Özellikle Elon Musk desteğiyle Dogecoin ve Shiba Inu ciddi fiyatlamalar yapmış oldu. Peki birçok altcoinin yükseldiği bugünlerde bu coinleri iyi bir performans sergileyecek mi?

Dogecoin (DOGE) Fiyat Analizi

Son altı ayda ciddi anlamda Dogecoin (DOGE) alımı yapılmış oldu. Toplam arzın %25’i bu süre içinde sahiplenildi. Özellikle SNL Şov yardımıyla oldukca fazla insan Dogecoin ile tanıştı. Diğer mühim bir detay ise bu fiyatlardan alım gerçekleştiren kullananların çoğu 0,40 dolar sahip olmasıdır. Yani birçok yatırımcı hali hazırda zarar ve 0,16 desteğinin güçlü şekilde çalışmasının gerçek  sebebi olarak bu kabul ediliyor.

Dogecoin (Doge) Fiyat Analizi-Cointurk
Dogecoin (Doge) Fiyat Analizi-Cointurk

Arzın mühim bir kısmı 532 değişik kişi yada müessese tarafınca tutuluyor. Bu cüzdanlarda  10 milyon adede yakın Dogecoin (DOGE) bulunuyor. Chainalysis verilerine gore 2017’den beri görülmeyen ciddi bir gelişme yaşandı ve bunun temel sebebi Elon Musk olarak kabul ediliyor. Yeni yatırımcıların oranı averaj %9 iken bu yıl %25 ve üstü görüldü. Bir zamanların bir tek eğlence amaçlı kullanılan en eski meme coini şimdilerde bir yatırım aracı oldu.

Elbette öteki popüler altcoinlere göre son 1 aylık yükseliş periyodu Dogecoin’i oldukca fazla etkilemedi. Bunun aslolan sebebi daha değişik varlıkların popüler hale gelmesidir. Örneğin DeFi ve NFT   bu coinlerin popülerlikle fiyatlama enerjisini bugünlerde elinden aldı. İnsanlar hızla para kazanmak için artık Dogecoin (DOGE) yerine NFT ve DeFi seçeneklerini değerlendiriyor. Akıllı sözleşmeler için çözüm üreten Solana, Polkadot, Cardano ve bilhassa Ethereum’u da unutmamak gerekiyor.

Fiyat 0,33 seviyesinin üstünde kalıcı olamadığı için yükselişini devam ettiremedi ve büyük bir ihtimalle 0,26 desteğini sık sık ziyaret edecek. Birçok uzman, fiyatın tekrardan göze çarpan yükselişler yapabilmesi için Bitcoin’in 100.000 dolar üzerine çıkması gerektirme ettiğini düşünüyor. Böylece Elon Musk artan FOMO ile daha kolay etkileme yapabilir ve likidite bolluğu Dogecoin’in yükselişini destek sunar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dogecoin Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Shiba Inu (SHIB) Fiyat Analizi

Dogecoin (DOGE) ile başlamış olan memes token furyası birçok altcoin projesinin doğmasına sebep oldu. Kimi sempatik köpek ırkı Shiba’yı kendine maskot alırken, kimi Pitbull Coin  şeklinde türleri kullanıyor. Ancak hepsinin ortak hedefi Dogecoin killer özetlemek gerekirse yerine geçebilecek güçte alternatif olabilmek.

Shiba Inu (SHIB) mühim destek seviyesi olan 0.00000683 seviyesini kırdı. Burayı aşmadığı sürece fiyatta düşüş ihtimali daha güçlü görünüyor. Fiyat 0.00000745 seviyesiyle önemli bir kontrol yapmış oldu ve başarısız oldu. RSI aşırı alım bölgesinde diplere doğru harekete geçti, tekrardan RSI 24 şeklinde sayılara ulaşırsa fiyatta kısa vadeli yükselişler görülebilir. Elbette Bitcoin (BTC) fiyatının hareketleri de burada belirleyici olacak.

Hareketli ortalamaların hepsinin düşüş sinyali verdiğini de hatırlatmak gerekiyor.

Akita Inu (AKITA) Fiyat Analizi

Mayıs ayında oldukca ciddi fiyatlama icra eden Akita Inu (AKITA) maalesef birçok yatırımcısını içerde bıraktı. Fiyat 0.00000100 seviyesine kadar düştü ve başına 1 sıfır aldı. Eğer Mayıs ayındaki FOMO ile alım yaptırsanız kısa ve orta vadede zararlarınızı kapatmanız pek mümkün görünmüyor. Kripto para piyasalarında bu ciddi bir risk ve oldukca büyük bir yükseliş dönemine girmezsek yatırımcılar zararına beklemek zorunda duracak.

Eğer içeride değilseniz ve yatırım yapmayı düşünüyorsanız 0.00000076 dolara kadar gerileme ihtimali olan bir grafik bulunuyor. Riskini azalmak isteyen yatırımcılar averaj bu fiyatlardan giriş yaparak %5 stoplu ilerleyebilir. Düşüşün devam etmesi halinde 0.00000048’li sayılara iğne atılabilir.

Bu biçimdeki meme coinleri kripto para piyasalarında oldukca daha ciddi riskler barındırmaktadır. Fiyatlarının sıfırlanma ve borsalardan atılma ihtimalleri daha yüksektir. İnternet sitemizde paylaşılan bilgiler güncel indikatör verilerine dayanır ve kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.