Haberler
Trend

Dünya’nın En Büyük Kripto Para Merkezi Singapur

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya’nın en büyük kripto para merkezi Singapur. Singapur hedef olarak kripto paralarla çalışan firmaların merkezi olmak istediğini söyledi.

Kripto para birimlerinin merkezi yönetimleri farklı ülkelerde faaliyet göstermektedir. Japonya kripto para kullanımına izin verirken Çin kripto para yatırımına son verdiğini geçen aylarda basına açıkladı.

Singapur’un Kripto Paralarla İlgili Çalışmaları

Mas 1

Dünya’da ki bir çok ülkenin ekonomi kuruluşları kripto para sektöründe düzenleme yapmak için projeler geliştirirken bu konuda en kararlı ve net adımı Singapur attı. Bu doğrultuda MAS yani Singapur Para Otoritesi Başkanı sayın Ravi Menon, kripto paralarla alakalı her kripto paranın kendi özelinde çalışmalar başlattı. Yaklaşık olarak 10 yıldır kripto paralarla ilgili çalışmalarıyla tanınan Ravi Menon şunları kaydetti;

Kripto paralar yakın bir zaman değil ilerleyen günlerde uzun vadeli yatırımlardır.

Singapur kripto paralarla alakalı yasaklamanın da tam aksine gerekli güncel projeler geliştirip bu doğrultuda adımlar atarken vergi alımları ve yatırımlarını kripto paraların özelinde yapmaya hazırlanıyor.

MAS ise başkanın aksine bu doğrultuda atılabilecek tüm adımları ileriye dönek operasyonel durumlarda tehditlere karşı daha temkinli yaklaşıyor.

Kripto Para Borsaları

Kripto para borsaları günümüz de büyük tehlike arz etmesinin yanında bir çok borsanın da kontrolden çıktığı biliniyor. Buna yönelik yasal olmayan girişimlerde güvenlik önlemi alınması gerektiğini iletti. Ancak bu konuda bir çok Asya ülkesi ile sorun yaşayan Binance diğer kripto para borsalarının yanında daha büyük önem arz ediyor.

Geçtiğimiz 2020 yılının başında Ödeme Hizmetleri Yasasının uygulanması ile birlikte MAS kuruluşuna yaklaşık olarak 150’den fazla şirket lisans için gerekli başvuruları yaptı ve gümüz de bu rakam 350’nin üzerine kadar çıktı. Ancak lisans başvurularının yanında çok sınırlı sayıda firma kabul edildi. Çünkü bunlar arasında 30’a yakın firma kanunlardan dolayı lisans başvurularını geri çekti. Ancak basına sızan haberler doğrultusunda DBS Group  yani Singapur devletinde ki en büyük banka kuruluşu lisans alan şirketlerin arasında.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.