Bitcoin HaberleriHaberler

El Salvador, 150 Milyon Dolarlık Bitcoin Trust Oluşturulmasını Onayladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

31 Ağustos’ta kabul edilen tasarı ile El Salvador 150 milyon dolarlık bir Bitcoin Trust ürünü oluşturma sonucu aldı.

El Salvador Yasama Meclisi, 150 milyon dolarlık bir Bitcoin Trust ürünü oluşturan ve ülke genelinde kripto para altyapısı ve hizmetlerinin gelişimini destekleyen bir yasayı onayladı.

Bitcoin Trust, kripto para yatırımcılarının temel kripto para birimine sahip olmadan Bitcoin hisseleri alıp satmalarını gerçekleştirmek için tasarlanmış bir yatırım aracıdır.

El Salvador Bitcoin Ülkesi Oluyor

Tasarı 31 Ağustos’ta kabul edildi ve 64 yetkiliden yalnız 14’ü negatif oy kullandı. Bitcoin Trust, Bitcoin’in ABD dolarına dönüştürülmesini kolaylaştırmak ve kripto varlıklarının yaygın olarak benimsenmesini elde eden dirimsel teknolojik altyapının kullanıma sunulmasını desteklemek için tasarlandı.

Öte taraftan bu adım ülkenin tartışmalı Bitcoin Yasasının yürürlüğe girmiş olduğu tarihten yalnız yedi gün ilkin geldi. Yürürlüğe girecek olan yasa ile Bitcoin El Salvador’da resmen yasal varlık olacak. 7 Eylül’de yürürlüğe girmesi beklenen yasa, doların yanı sıra Bitcoin’in de yasal olarak ülkede geçerli olacağı anlamına geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Nedir? Kripto Para Üretimi Nasıl Sağlanır?

Bitcoin Trust ve El Salvador

Yapılan açıklamalara gore El Salvador Kalkınma Bankası (Bandesal), Trust ürünün işleyişini denetlemek suretiyle atandı. Ayrıca 150 milyon dolar, ülkenin Orta ABD Ekonomik Entegrasyon Bankası (CABEI) ile olan 500 milyon dolarlık kredisinden yönlendirilecek. CABEI kredisi küçük ve orta ölçekli işletmeler için ekonomik iyileşme amacıyla alınmıştı.

Bu fonların 23,3 milyon doları, devlet destekli kripto ATM’lerinin kurulumunu desteklemek için ayrıldı. ATM’ler vatandaşların Bitcoin ve USD işlemlerini gerçekleştirmesini sağlıyor. Ayrıca hükümetin dijital cüzdanı Chivo’nun benimsenmesini teşvik etmek için de 30 milyon dolar tahsis edildi.

Bunlara ek olarak Haziran ayında Başkan Nayib Bukele, hükümetin Chivo cüzdanını indiren her Salvadorlu yetişkine 30 dolar değerinde Bitcoin vereceğini duyurdu. Bununla birlikte El Salvador’un mevcut nüfusu 6,5 milyon ve dolayısıyla ya hükümet ilk başta oldukça büyük bir benimsenme beklemiyor ya da şimdilik kafi oranda Bitcoin tahsis edemedi.

Öte taraftan ülkenin Bitcoin yasası hem kendi vatandaşlarının bazılarından hem de internasyonal finansal kurumlarda ciddi eleştiriler alıyor. Bu noktada El Salvador, vatandaşların kripto paralar mevzusundaki fikrini değiştirebilmek için eğitimlere odaklanacağını da belirtiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.