Bitcoin HaberleriHaberler

El Salvador Başkanı Bukele Bitcoin manifestosunu kaleme aldı: Kararımızdan korkuyorlar!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden ilk ve tek ülke konumunda olan El Salvador, attığı bu adımla birlikte dünyanın en çok tanıdığı ülkelerden biri haline geldi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele de El Salvador’un Bitcoin adımlarını yürüten isim olarak, bu alanda Bitcoin destekleri ile öne çıktı. Bukele, son dönemlerde Bitcoin adımından dolayı eleştirilen El Salvador’un Bitcoin başarısıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Bitcoin Magazine için yazısını kaleme alan Bukele, burada gelen eleştirilere de yanıt verdi.

BUKELE MEYDAN OKUDU!

Nayib Bukele

Ülkesinin Bitcoin adımını savunan bir yazı kaleme alan Nayib Bukele, Bitcoin’i dolar ile aynı statüye getirmenin “aptalca bir karar” veya “kumar” olduğu yönündeki eleştirileri kabul etmedi. Ancak bilindiği üzere El Salvador 1 yıl içinde yüzlerce Bitcoin satın almış olsa da ülkenin bu yatırımları, şu anda da devam eden ayı piyasası nedeniyle büyük oranda zarar etmiş durumda kaldı. Bukele buna rağmen, asıl diğer ülkelerin Bitcoin’i kabul edip etmeyeceklerinin değil, diğer ülkelerin Bitcoin’i ne zaman kabul edeceklerinin sorulması gerektiğini ifade etti.

BUKELE, ELEŞTİRENLERİ 3 GRUBA AYIRDI

Kaleme aldığı yazısında adeta gelen eleştirilere meydan okuyan Nayib Bukele, Bitcoin yasasını geri çekmeye zorlayanların, “dünyanın en güçlü elitleri” olduğunu öne sürdü ve bu kişileri üç gruba ayırdı. Birinci grubun, “bunun gerçekten yanlış bir karar olduğunu düşünenler” olduğunu söyleyen Bukele, ikinci grubun “bunun iyi bir karar ama yanlış nedenlerle alınan bir karar olduğunu düşünenler” olduğunu ifade etti ve üçüncü grubun da “Bitcoin kararından korkanlar” olduğunu söyledi.

“EN GÜÇLÜ SİLAH GERÇEĞİN KONTROLÜDÜR”

Nayib Bukele, eskiden her şeyin “onların” elinde olduğunu ve bu durumun aslında medya kontrolü, STK’lar, uluslararası örgütler, para arzı, hükümetler ve şirketler ve hatta uluslararası hukuk üzerinden devam ettiğini ancak en güçlü silahın “gerçeğin kontrolü” olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.