Haberler

El Salvador Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüşecek! İşte Detaylar

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

El Salvador Başkanı Nayib Bukele bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu.

Nayib Bukele ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşecekk

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı. Hükümet, aktif olarak bir kripto para yasası üzerinde çalışıyor olmasına rağmen, henüz tam bir kripto para yasa taslağını kamuoyuyla paylaşmadı. Belki de Nayib Bukele’nin ziyareti süreci olumlu yönde şekillendirmeye yardımcı olacaktır.

El Salvador Cumhurbaşkanı, 20 Ocak Perşembe günü Twitter hesabından Türkiye ziyaretini duyurdu. Bukele Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu sözleri söyledi:

“Bu Perşembe günü Devlet Ziyareti kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacağım.”

Geçen yıl Bukele, Miami’deki bir Bitcoin kongresi sırasında hükümetinin Bitcoin‘i yasal bir para birimi olarak tanıyacağını iddia etmişti. Daha sonra kabul edildi ve ülkedeki şirketlerin ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmesine izin verdi. Kripto para birimlerinin ülke ekonomisine faydalı olabileceğine inanan El Salvador Devlet Başkanı Bukele de deneyimlerini Erdoğan ile paylaşabilir. Ülkemizde kripto para ödemeleri hala yasa dışı ve yetkililer şu anda tam bir kripto para düzenlemesi üzerinde çalışıyor.

Nayib Bukelenin Türkiye Ziyareti Ne Anlama Geliyor?
Nayib Bukelenin Türkiye Ziyareti Ne Anlama Geliyor?

Nayib Bukelenin Türkiye Ziyareti Ne Anlama Geliyor?

Mustafa Elitaş bugün kripto yasalarını görüşmek üzere Perşembe günü BtcTürk ve Binance temsilcileriyle bir araya geleceğini söyledi. Nayib Bukele’nin aynı gün ülkemize gelmesi, devam eden çalışmalara yardımcı olabilir. Mustafa Elitaş ve ekibi uzun süredir kripto para alanında tanınmış isimlerle görüşerek fikirlerini almak için buluşuyor. Herkes gelecekteki yasaların en çok Türkiye’ye fayda sağlayacağını umuyor, ancak yüksek vergiler ve dış ticaret yasakları gibi baskıcı önlemler geri tepebilir. Mustafa Elitaş, sektörün endişelerinin farkında olduklarını ve herkesin yararına olacak politikaların uygulanacağını sık sık dile getirdi.

Bukele, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünde büyük ihtimalle kripto para araştırmalarına devam edecek. Dünyada Bitcoin’i test eden ilk ülke olan El Salvador, Türkiye ile paylaşacak çok tecrübeye sahip olabilir.

Kripto para birimleri, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla madencilikten günlük ticarette kripto para birimlerinin kullanımına kadar çeşitli avantajlar sunar. Türkiye tüm bunlara ek olarak Bitcoin ekosisteminin merkez üssü olma potansiyeline de sahip. Blockchain odaklı teknolojik girişimlere sağlanacak faydalar ve karşılama kuralları ülkemiz için son derece faydalı olabilir.

Birleşik Arap Emirlikleri uzun süredir bu konu üzerinde çalışıyor. Kripto odaklı işletmeler şüphesiz bu girişime yanıt veriyor. Son olarak, Ripple Labs Dubai‘de bir tesisin açılışını duyurdu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.