HaberlerBitcoin Haberleri

El Salvador, Bitcoin (BTC) Alımını Sürdürdü!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

El Salvador devlet başkanı Nayip Bukele, önceki açıklamalarında birçok kez fiyat düşüşlerini değerlendireceklerini belirtmişti. Düşüşleri alım fırsatı olarak gören  El Salvador, Bitcoin varlıklarına 100 BTC daha ekledi.

El Salvador 100 BTC Alımı Gerçekleştirdi!

Kripto para  düşüşlerini alım fırsatı olarak değerlendiren Devlet Başkanı Nayip Bukele, müjdeli Twitter üzerinden yaptığı paylaşımıyla verdi.

Bankacılık sistemine düşük katılımı ile bilinen El Slavador,  Bitcoin’i yasal para birimi olarak tanınmasının ardından çok sayıda Bitcoin kullanıcı sayısına ulaştı. Ülkenin yerel BTC cüzdanı (CHİVO) ciddi anlamda kabul gördü ve ülkede bulunan işletmelerin neredeyse tamamında Bitcoin ile ödeme yapılabiliyor.

Öte yandan El Salvador, önceki alımlarında elde edilen kazancın önemli bir kısmı kamu yararı adına yatırımlara ayrıldı.yapılan alımlardan kazançlı çıkan El Salvador, buradan elde ettiği kazançların önemli kısmını kamu yararına yatırımlar için ayırdı.

El Salvador ve Bitcoin’e Dayalı Ekonomisi

El Salvador, Bitcoin’i yasal para birimi haline getiren ilk ülke ve vatandaşlar bu adımla kendilerini büyük bir deneyin ortasında buldu. Miami konferansında bu radikal kararı açıklayan Bukele vatandaşlarının büyük kısmında ciddi tepki aldı. Hatta BTC fiyatının düşmesiyle birlikte bu tepkiler şiddete varan sokak eylemlerine dönüştü.

Fakat Başkan Bukele kararlı biçimde bu yolculuğa devam edeceklerini her seferinde söylüyor. El Salvador’daki tüm işletmelerde kolayca Bitcoin ile ödeme yapabiliyorsunuz. Taksi ve diğer birçok hizmetin ödemelerini BTC aracılığıyla yaparak, kripto para birimlerinin hayatın içinde uygulanabilirliğine tanık oluyorsunuz.

IMF, Dünya Bankası ve küresel ölçekte önde gelen tüm finans kurumları El Salvador’u bu kararından dolayı kınadı. Hatta bazıları bunun ülkeye onarılamaz zarar verebileceğini bile savundu. Fakat vatandaşların gözünden olaya baktığımızda hayat son derece kolaylaştı. Yurt dışında çalışan El Salvador vatandaşları ailelerine dakikalar içinde para gönderebiliyor ve transfer işlemleri için %5’i aşan komisyonlar ödemek zorunda kalmıyor.

Sektörün önde gelen isimleri, El Salvador’un attığı bu adımda başarılı olacağını ve daha birçok az gelişmiş ülkenin bu ayak izlerini takip edeceğini savunuyor. Daha şimdiden önümüzdeki yıl Bitcoin’i kabul etmeye aday 6-7 ülke bulunuyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.