Bitcoin Haberleri

El Salvador’da tahvil geri alım sonuçları açıklandı: 565 milyon dolarlık geri alım gerçekleşti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya üzerinde herhangi bir kripto para birimini yasal para birimi olarak kabul eden ilk ve tek ülke olan El Salvador, vadesi 2023 ve 2025 yıllarında, 2023 ile 2025’te ödemesi yapılacak olan borç tahvillerinin bir bölümünü geri almak için geçtiğimiz haftalarda bir teklif sunmuştu. Söz konusu teklifin sonuçları açıklandı ve buna göre El Salvador’da 56 milyon dolardan fazla tahvil için geri alım gerçekleşti.

565 MİLYON DOLARLIK GERİ ALIM

565 Milyon Dolarlik Geri Alim

Bitcoin’i (BTC) Eylül 2021’de yasal para birimi olarak kabul eden ve son dönemlerde iflas söylentileri ile gündeme gelen El Salvador, genel borç tahvillerinin bir bölümünü geri almak amacıyla bir teklif açmıştı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hedefimiz 2023’ten 2025’e olan süre içerisindeki mümkün olan tüm borçları piyasa şartlarında geri alabilmek” sözlerini dile getirmişti. 20 Eylül itibariyle açıklanan sonuçlara göre El Salvador’da 565 milyon dolardan fazla tahvil geri alımı gerçekleşti.

YARISINDAN FAZLASI SATIN ALINDI

Nayib Bukele hükümeti tarafından daha önce yapılan açıklamada, söz konusu teklifin 360 milyon doları aşmayacağı, yani Temmuz’da ilk kez açıklandığında geri alım için söylenen 560 milyon dolardan 200 milyon dolar daha az olacağı ifade edilmişti. Teklifin sonuçlarına göre 2025 yılında tamamen ödenmesi gereken 800 milyon dolarlık dış borç tahvilinin yarısından fazlası geri satın alınmış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.