Bitcoin Haberleri

El Salvador’dan Sonra Bir Ülke Daha Bitcoin’i Resmi Para Birimi Olarak Kabul Edebilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Brezilya’nın yerel gazetelerinden Globo tarafından Yakın tarihte yapılan bir ankete göre El Salvador’da ülkenin vatandaşları da Bitcoin‘i resmi para birimleri yapmak istiyor.

El Salvador 7 Eylülde Bitcoin‘i resmi para birimi olarak kabul etti. El Salvador’un bu hamlesi tüm dünyada büyük yankı oluştururken bir başka ülkenin halkı da Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmek istiyor.

Brezilya Bitcoin’i Resmi Para Birimi Yapmak İstiyor
Brezilya Bitcoin’i Resmi Para Birimi Yapmak İstiyor

Brezilya Bitcoin’i Resmi Para Birimi Yapmak İstiyor

Brezilya’nın yerel gazetelerinden Globo tarafından yapılan bir ankete göre, Brezilya halkının %48’i El Salvador örneğini takiben Bitcoin‘i ülkede resmi para birimi yapmak istiyor. Yapılan anketin sonuçlarına göre katılımcıların yüzde otuzu bu şekilde bir öneriye katılmazken, yüzde 21’i ise şiddetle karşı çıkıyor.

Öte taraftan kripto para birimlerine yatırım yapmayacaklarını söyleyen Brezilyalıların oranı 2020’de %33 iken, bu sayı 2021’de %12’ye gerileyerek çarpıcı bir halde düştü. Brezilya vatandaşlarının kripto para birimlerine yatırım yapmak istememelerinin temel sebepleri güvenlik endişeleri, yüksek oynaklık ve para eksikliği en önemli nedenler olarak gösteriliyor.

Ayrıca Brezilya, Mart ayında Bitcoin borsasında işlem gören bir fonun lansmanını onaylayan dünyada ikinci ülke oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Paralar ve Geleceği

El Salvador’un Bitcoin Hamlesi

Küçük bir Orta ABD ülkesi olan El Salvador, 7 Eylül’de Bitcoin’i resmi olarak yasal olarak kabul ederek çığır açan bir hamle yapmış oldu. Bununla birlikte, zamanı gün, büyük bir kripto para biriminin kendi kendine kapanmasının yanı sıra hükümet destekli Chivo cüzdanının karşılaşmış olduğu bazı teknik sorunlarla lekelendi.

Kripto para topluluğu, El Salvador’un yalnızca hiperbitcoinizasyon yoluna düşen ilk domino taşı olmasını bekliyor.

Buna ek olarak Brezilya, Arjantin, Kolombiya, Şili ve Kosta Rika benzer halde öteki tropikal Latin ABD ülkeleri içinde Bitcoin kumarını destekleyenler içinde büyük bir paya sahip.

Merkezi Birleşik Krallık’ta bulunan ve dünya genelinde etkinlik gösteren İnternet tabanlı pazar araştırması ve anket şirketi YouGov tarafınca meydana getirilen yakın tarihindeki bir anket, Amerikalıların %27’sinin ABD dolarının yanında resmi para birimi olarak Bitcoin‘i benimsemeyi destekleyeceğini de gösteriyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.