Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Elon Musk, Bitcoin Satmayacağım

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tesla CEO’su Elon Musk kısa bir süre önce katıldığı The B Word etkinliğinde Bitcoin ve diğer kripto paralar ile ilgili açıklamalarda çarpıcı bulundu.

İçerik Rehberi
  • Elon Musk, Bitcoin Satmayacağım
  • Nic Carter Kripto Madencileri Hakkındaki Düşünceleri
  • Kripto Para Piyasalarına Pozitif Yansıdı

Elon Musk, Bitcoin Satmayacağım

Milyarder iş adamı Elon Musk, SpaceX’in Bitcoin (BTC) satın aldığını ve Tesla’nın da Bitcoin’in sürdürülebilirliğini araştırıp inceledikten sonra Bitcoin’i tekrardan ödeme yöntemi oalrak kullanılabileceğini belitti. Musk, SpaceX’in itcoin satın aldığını ilk defa burada açıklamış oldu. Alınan Bitcoin miktarını belirtmeyen Musk, daha önce Tesla’nın 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıklamış bu açıklamayla beraber lider kripto para biriminde yükseliş başlamıştı.

Bitcoin’in bu yükselişi Tesla’nın çevrsel kaygıları nedeniyle BTC ödemelerini askıya almasıyla uzun sürecek bir ara vermişti. Fakat 21 Temmuz tarihinde gerçekleşen yılın en önemli Bitcoin etkinliğinde “The B Word” konuşan başarılı iş insanı Elon Musk, Tesla’nın Bitcoin’i tekrardan ödeme yöntemi olarak kabul edeceğinin sinyallerini vermiş oldu.

Elon Musk, kendi kripto paraları ve şirketlerinin kripto paralaları hakkında şun0ları belirtti:

Benim Bitcoin yatırımımım bulunuyor. Tesla, SpaceX de Bitcoin satın aldı. Bitcoin’in yanında bir miktar Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) yatırımım var. Bitcoin satmayı düşünmüyoruz Kişisel olarak hiçbir Bitcoin’imi satmayacağım ve SpaceX de Bitcoin 0satmayacak.”

 İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin Madencilik Haritası Yeniden Mi Şekilleniyor?

Tesla CEO’su Elon Musk, Çin’de bulunan kömürle çalışan kripto para madencilik tesislerinin kapanmasıyla ilgili şunları açıkladı: “Yenilenebilir enerji kullanım oranlarının büyük olasılıkla %50’nin üzerinde olduğunu doğrulamak için biraz daha özen göstermek istiyorum. Eğer bu rakamlar gerçeği yansıtıyorsa Tesla, Bitcoin’i tekrardan ödeme yöntemi olarak kabul edecek.”

 

Nic Carter Kripto Madencileri Hakkındaki Düşünceleri
Nic Carter Kripto Madencileri Hakkındaki Düşünceleri

Nic Carter Kripto Madencileri Hakkındaki Düşünceleri

Coinmetrics kurucu ortağı Nic Carter, Tesla CEO’sunun piyasadaki gerçekleri değerlendirmesinden memnun kaldığını belirtti. Carter, Elon Musk’ın Bitcoin madenciliği hakkındaki görüşlerini tekrarladı ve Çin’de bulunan anonim madencilerde şeffaflık eksikliği bulunduğunu açıkladı. Carter, Çin’in aksine ABD ve Kanada’da bulunan kripto para madencilerinin sürdürülebilir enerji kaynaklarındaki kullanım ve bilgi paylaşımında daha şeffaf olduğunu belirtti. Bunun yanında Carter, Bitcoin Madencilik Konseyi’nin BTC.network’ta bulunan madencilerin %32’sini içeren son araştırmasıyla görüşlerini söyledi. Araştırmasının ikinci çeyreğinde %67 sürdürülebilir enerji kullanımına işaret etti. Fakat Tesla CEO’su Elon Musk’ın bu çalışmayı dikkate alıp almadığı ise belirsizliğini koruyor.

Nic Carter, kripto para madencilerinin Çin’den ayrılmasının ardından operasyonlarını hangi ülkede yürüteceği netleşene kadar Bitcoin’in sürdürülebilir enerji kaynağı kullanımı ile madencilik oranlarının netleşmeyeceğini onayladı.

Bitcoin, Olumlu  Açıklamaların Da Etkisiyle Yeniden 30 Bin Doların Üzerine Çıktı.
Bitcoin, Olumlu  Açıklamaların Da Etkisiyle Yeniden 30 Bin Doların Üzerine Çıktı.

Kripto Para Piyasasına Pozitif  Yansıdı

Öte yandan 21 Temmuz sabahına düşüşle başlayan kripto para piyasası The B Word etkinliğiyle birlikte yeni güne toparlanmayla başladı. 21 Temmuz tarihinde 29 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin, olumlu  açıklamaların da etkisiyle yeniden 30 bin doların üzerine çıktı.

Bitcoin, gün içerisinde 32 bin dolar seviyelerine yükselirken, aynı gün 23.00’da %6 yükselişle 31 bin 600 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Bitcoin’den sonra Ethereum 1.940 dolar , Dogecoin ise %10’luk yükselişle 0.1885 dolardan işlem görüyor.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.