Haberler

Elon Musk, Twitter Hisselerini mi Satın Aldı?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) belgesine göre Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter’da %9.2 hisse satın aldı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

SEC belgesine göre Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter’da %9.2 hisse satın aldı.

Elon Musk’tan Twitter Hamlesi

Elon Musk, 14 Mart SEC dosyasına göre, Twitter hisselerinin yüzde 9.2’sini satın aldı. Musk’ın Twitter’ın açık kaynak olması gerekip gerekmediği konusundaki son tartışmaları bu gelişmeyi tetikledi. 24 Mart’ta Musk konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Twitter algoritmasının gerçek önyargısının kamu diyalogu üzerinde önemli bir etkisi olduğundan endişeleniyorum.

 

Musk, Twitter’ın ifade özgürlüğüne de saldırdı ve kendi platformunu geliştirmeyi düşündüğünü belirtti. Milyarder, Twitter’ın son NFT profil fotoğrafı değişikliğini de eleştirdi ve ağın sahte hesaplar gibi daha önemli sorunlardan rahatsız olduğunu iddia etti.

Haberin ardından Twitter hisseleri %25 arttı. Twitter işlem gördüğü 39.31 dolar seviyeleirnden 49.06 dolara sıçradı.

Elon Musk, Twitter Hisselerini Mi Satın Aldı?
Elon Musk, Twitter Hisselerini Mi Satın Aldı?

Twitter’ı Tamamen Satın alacak mı?

Musk‘ın bu kararı yeni bir tartışmayı ateşledi. Twitter’dan memnun olmadığı için öne çıkan milyarderin ya yeni bir platform edineceği ya da kendisinin geliştireceği bildirildi. Ancak yüzde 9.2’lik satın alma ile Musk’ın artık Twitter’ı doğrudan satın alabileceği söyleniyor.

Twitter’ın piyasa değerinin 30 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Sonuç olarak Musk, şirketin hisseleri için yaklaşık 3 milyar dolar ödedi. Musk’ın net değerinin milyarlarca dolar olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca CEO olarak Twitter’dan ayrılan ancak yönetim kurulunda kalan ve Musk’ın hedeflerini paylaşan Jack Dorsey‘in karar hakkında bir şey söyleyip söylemediğini görmek de ilginç olacak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.