Bitcoin Haberleri

Elon Musk’ın, Bitcoin (BTC) ve Diğer Kripto Paralar Üzerindeki Etkisi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Elon Musk’ın Bitcoin ve kripto para birimleri üstünde ciddi bir tesiri bulunduğunu sadece son zamanlarda sakinliğini koruduğunu görüyoruz.

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), uzun bir süre 50.000 dolar direncini kırmak için savaşım verdikten sonrasında bugün erken saatlerde 51.900 dolara kadar terfi etti ve 52.000 dolar sınırına dayanmış oldu. Bu seviyeler Bitcoin’in 12 Mayıs’ta bu yana görmüş olduğu en yüksek seviyeler olarak değerlendiriliyor. 12 Mayıs tarihinde Tesla CEO’su Elon Musk’ın çevresel endişeler sebebiyle Bitcoin ödemelerini kabul etmeyi durdurduklarını açıklamasının peşinden BTC fiyatında aşağı yönlü bir grafik oluşmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dogecoin Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Elon Musk’ın Açıklaması ve Ardından Gelen BTC Düşüşü

Bitcoin fiyatı Musk’ın duyurusundan sonrasında 24 saat içinde %14 düşüş yaşayarak ciddi bir gerileme kaydetti. Ancak Çin’den gelen haberler ile BTC fiyatı daha büyük bir düşüş dönemine girdi. Çin’de kripto para madencileri ile ilgili alınan engelleyici önlemler sebebiyle önder kripto para birimi %40 kıymet kaybı yaşadı ve 28.000 dolar seviyelerine kadar gerileme oldu.

Bunlara ek olarak Haziran ayında oldukça volatil bir tablo çizen BTC 22 Haziran’da 28.560 dolar ile mahalli bir dip oluşturdu ve sonrasında artış mumları görülmeye başladı. Temmuz ayı ile birlikte artış ivmesine hız veren Bitcoin, 21 Temmuz ile 30 Temmuz arasındaki dönemde 10 ardışık yeşil mum kaydetmiş oldu.

Son olarak ise önder kripto para birimi 51.000 dolarlık direnci kırarak 50.000 dolarlık ruhsal seviyeyi geride bıraktı ve 52.000 dolara doğru ilerleme yaşandığı görülüyor.

Btc Fiyat Analiz
Btc Fiyat Analiz

Her Şeye Rağmen Musk Bir BTC Destekçisi

Her ne kadar şirketi değişik kararlar alsa da Elon Musk’ın bir kripto para ve Bitcoin destekçisi olduğu hepimiz tarafınca biliniyor. Bu noktada BTC’nin son yükseliş hareketini Musk’ın da katılmış olduğu “The B Word” etkinliği sonrasında başlattığını belirtmek gerekiyor.

Ancak şu an için Musk kripto paralar mevzusunda nispeten sakin görünüyor. Daha önce Tesla CEO’sunun arka arkaya yapmış olduğu açıklamalar göz önüne alındığında şu anki sakinliğin piyasanın sağlığı açısından iyi olduğu düşünülüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.