Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Elon Musk’ın SEC Taktiği! Tesla Bitcoin’de Zararda Mı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto piyasasının lider kripto para birimi olan Bitcoin (BTC); 2021 Mayıs ayına kadar mükemmel bir yükseliş gösterse de mayıs ayı sonlarına doğru düzenli bir düşüş yaşamaya başladı. Bu düşüş sürecinin en etkili isimlerinden biri de kesinlikle Elon musk olarak görülüyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin madenciliğini çevresel sorunlarına değinerek eleştirdikten sonra, Tesla’nın ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmeyebileceğini açıklamışttı. Bu açıklamayla birlikte başlayan Bitcoin düşüşü Tesla’yı da etkilemiş olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin Madencilik Haritası Yeniden Mi Şekilleniyor?

 Tesla’nın, Bitcoin Zararı Ciddi Seviyede

ABD merkezli CNBC’nin ünlü analistlerinden Kate Rooney, 6 Temmuz tarihli açıklamasında değindiği; Tesla geri dönülemez bir değişim yaşayacağını tahmininde bulundu. Daha önce yaptığı 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımıyla itibaren Tesla hisselerinin, zarar sürecinin başladığını vurguladı. Ronney’e göre, Tesla’nın önümüzdeki günlerde Securities and Exchange Commission’e (SEC) bildirim yapmayı planladığı ve bu bildirim sonucunda gerçek durumun ortaya çıkacağını belirtti.0

Securities And Exchange Commission’e (Sec)
Securities And Exchange Commission’e (Sec)

Tesla’nın aldığı Bitcoin fiyatlarını tam olarak bilmemelerine rağmen; bunların 33 bin ve 37 bin dolar aralığında olduğunu tahmin ediyoruz açıklamasında bulundu. Son zamanlarda yaşadığı sert düşüşle 30 bin dolar seviyesini gören Bitcoin, Tesla’nın yaptığı zararın ciddi seviyede olduğunu göstermekte. Ünlü analist Roneey, bununla beraber Tesla’nın önümüzdeki günlerde SEC’e yapacağı bildirimde herşeyin ortaya çıkacağını ve Tesla’nın Bitcoin alımındaki fiyatı da açıklaması gerektiğini belirtti.

Sosyal Haber sitelerinden Reddit’in kullanıcısı StablecoinsFraud son yayınladığı paylaşımda Tesla CEO’su Elon Musk’ın, Bitcoin ile ilgili kısa zaman önce paylaşımda bulunduğunu ve çok zaman geçmeden hemen sildiğini açıkladı. Paylaşımın herzamnki Musk tweetlerine benzer olduğunu ve bir artış yapma girişimi olduğunu belirtti.

Elon Musk’ın bu paylaşımı anında silmesi ise Bitcoin için doğru anı beklediği anlamına gelmekte. Bu durumda Musk’ın, SEC’e yapacağı bildirim öncesi Bitcoin’de olan zararını çıkarmaya çalıştığını göstermekte.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.