Haberler

ETH 2.400 Dolarlık Desteği Test Ederken, Ethereum Vadeli İşlem Primi 7 Ayın En Düşük Seviyesine Ulaştı

ETH fiyatı iki hafta içinde %30 düştü ve türev verileri, profesyonel yatırımcıların 25 Şubat'ta 2.800 dolara geri dönmesine rağmen düşüşte olduğunu gösteriyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum (ETH), 24 Ocak’taki 2.160$’lık döngünün en düşük seviyesinden %51.5’lik bir toparlanmaya işaret ederek 10 Şubat’ta 3.280$’a ulaştı. Bu fiyat altı ayın en düşük seviyesiydi ve bu durum yatırımcıların piyasaya olan güvensizliğini de açıklıyor.

Ethereum’un vadeli işlem sözleşmesi yıllık primi veya temeli, 25 Şubat’ta %2,5’e ulaştı ve %11’lik ralli 2.700 dolara rağmen düşüş eğilimini yansıttı. Kötüleşen koşullar, yatırımcıların Ethereum ağının bir hisse kanıtı (PoS) mekanizmasına geçişiyle ilgili şüphelerini gösteriyor.

İşleme kapasitesini önemli ölçüde artıracak ve çok beklenen yükseltmesi, 2022’nin sonlarında veya 2023’ün başlarında yürürlüğe girecek.

Ethereum’un performansını daha uzun vadeli bir perspektiften analiz etmek, kripto paranın şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.870 doların %45 altında olduğu için daha çekici bir his sağlıyor.

Bununla birlikte, ağ yükseltme gecikmeleri ve kötüleşen küresel makro koşullar nedeniyle, profesyonel tüccarlar, birden fazla türev metriklerinde gösterilen bir duygu olan hüsrana ve endişeye kapılıyor.

Ethereum Vadeli İşlemleri Yedi Ayın En Düşük Seviyesine Ulaştı

Spotçular, sabit ödeme tarihleri ve spot piyasalardan fiyat farkı nedeniyle genellikle üç aylık vadeli işlemlerden kaçınırlar. Bununla birlikte, sözleşmelerin en büyük avantajı, dalgalı bir fonlama oranının olmaması, dolayısıyla arbitraj masalarının ve profesyonel tüccarların yaygınlığıdır.

Bu sabit aylık sözleşmeler, satıcılar uzlaşmayı daha uzun süre ertelemek için daha fazla para talep ettiğinden, spot piyasalarda genellikle hafif bir primle işlem görür. Bu durum teknik olarak “contango” olarak bilinir ve kripto pazarlarına özel değildir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.