Ethereum HaberleriAltcoin HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

Ethereum, Dünyanın En Büyük Bankasını Geride Bıraktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda yaşanan düşüşlerde bağımsız olarak, 2021 yılı kurumsal ve perakende yatırımcılar tarafından kitlesel olarak benimsendiği için kripto endüstrisinin en iyi yıllarından biri. Bu durum lider altcoin Ethereum‘un piyasa değeri artık dünyanın en büyük bankası JPMorgan’ı geçmesine önemli katkı sağladı.

Ethereum JPMorgan’ı Geride Bıraktı!

Veri analiz platformu CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, 1 Aralık’ta ETH‘nin piyasa değeri, JPMorgan da dahil olmak üzere dünyanın en büyük finans kurumlarından bazılarının değerlerini geride bıraktı. Piyasa değeri, mevcut 516 milyar dolara düşmeden önce 550 milyar dolar kaydetti. Bu gelişme, lider altcoin’in son zamanlarda ne kadar yol kat ettiğinin bir göstergesi olarak görülüyor.

Ethereum, Dünyanın En Büyük Bankasını Geride Bıraktı!
Ethereum, Dünyanın En Büyük Bankasını Geride Bıraktı!

Daha da ileri giderek, Ethereum on yıldan daha az bir süredir piyasada, dünyanın en büyük bankası JPMorgan ise en az 40 yıldır piyasada varlığını sürdürüyor. Ethereum‘un piyasa değeri 516 milyar dolar olmasına rağmen, Facebook, Tesla, Amazon, Bitcoin, Apple, Microsoft ve ondan önceki diğer popüler şirketlerle eşit olarak, dünya çapında piyasa değeri açısından hala ilk 15 varlıkta yer alıyor.

Ethereum blok zinciri, şüphesiz kripto pazarındaki en popüler ve en çok kullanılan blok zincirlerinden biridir. Yararlı akıllı sözleşme özelliği nedeniyle DeFi uygulamaları için en çok tercih edilen blok zinciridir. Buna ek olarak, Ethereum ayrıca günde 1 milyondan fazla işlem gerçekleştirerek onu en çok kullanılan kripto para ağlarından biri haline getiriyor.

Bununla birlikte, Ethereum‘un büyümesi, EIP-1559’un uygulanmasıyla karşılaştığı rekor yüksek işlem ücretleri ve bir Proof-of-Stake ağı olma hareketi nedeniyle engelleniyor

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Tabanlı Altcoinler Hangileridir?

Ethereum Güncel Durum

Lider altcoin Ethereum, geçtiğimiz günlerde piyasada yaşanan düşüşten de an az etkilenen  kripto para birimleri arasında yer aldı.

Ethusdt
Ethusdt

Öyle ki EthereumBitcoin‘e kıyasla düşüş karşısında daha sağlam durdu. Bitcoin 4 Aralık tarihinde yaklaşık olarak 11.000 dolarlık bir değer kaybı yaşarken, Ethereum o gün sadece 600 dolara yakın bir kayıp yaşadı ve 3.500 dolar seviyelerine geriledi.

ETH, yazının kaleme alındığı sırada yüzde 8’lik artışla 4.355 dolardan alım satım işlemi görüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.