Altcoin HaberleriEthereum HaberleriHaberlerTüm Haberler

Ethereum (ETH) Londra Güncellemesi Sonrasında Korkulan Oldu! Zincir Bölünmesi Olabilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yapılan büyük bir hata Ethereum node’ları içinde ciddi soruna yol açtı. Ethereum (ETH) ağının düğüm (node)’larının yarısını etkileyen bir hücum gerçekleşti. Geth’in eski sürümlerini çalıştıranların ana ağdan ayrılmasıyla birlikte oluşan sorun bir hacker tarafınca istismar edildi. Ethereum yazılım geliştiricisi Marius van der Wijden topluluğu uyaran bir paylaşımda bulunmuş oldu.

Ethereum (ETH) İçin Ciddi Risk

Ethereum (ETH) Geth istemcisinin eski sürümleri (v1.10.07 ve daha eskiler) için bölünmeye yol açan bir hatadan söz ediliyor. Ethereum düğümlerinin (node) averaj %75’ini Geth oluşturuyor. Daha kötüsü ise Geth düğümlerinin %72’si eski sürüm üstünden çalıştırıyor. Yani toplam Ethereum düğümlerinin +50%’si risk altında bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Van der Wijden, Twitter üstünden yapmış olduğu duyuruyla birlikte önümüzdeki 10 saat içinde güncel sürüme geçilmesini istedi. Binance Smart Chain dahil oldukca sayıda hesaptan güvenlik açığından arındırılmış v1.10.8 sürümüne geçilmesi duyurusu paylaşıldı. Ethereum Sanal Makinesi ve EVM uyumlu tüm kripto para projeleri ciddi bir risk ile karşı karşıya, Yearn.finance kurucusu Andre Cronje bu mevzuyla ilgili şunları söylemiş oldu.

“En son Geth’e başvurduğunuzdan güvenilir değilseniz, onaylanana kadar bir süre bekleyin ve işlem yapmaktan uzak durun”.

Hali hazırda riskin boyutu net olarak ölçülemedi sadece mevzu netleşene kadar bir süre ERC20 transferlerinizi bekletmeniz yararlı olabilir.

Bu Hata Nelere Yol Açabilir?

Bir geçirme yaptığınızı ve paranızın azalmadığını düşünün, bu sizce iyi mi olurdu? Binance cüzdanınıza değişik bir borsadan Ethereum (ETH) gönderdiniz. Para Binance hesabınıza geçti sadece öteki borsadaki Ethereum’larınız da azalmadı. Potansiyel risk tam olarak budur, bu hata “çifte harcama” dediğimiz bir soruna yol açacak şeklinde görünüyor. Londra güncellemesiyle ilgili bilgileri aktarırken bu biçim bir probleminin yaşanabileceğinden söz etmiştik. Hatta Binance borsası saatlerce Ethereum transferlerini askıya almış bu şekilde riski göze almak istememişti.

Polygon yaşanmış olan bu sorunla ilgili bir duyuru yayınladı. PoS ana ağını Geth’e yükselten proje, sürecin yakından izlendiğini ve lüzumlu önlemlerin alındığını duyurdu. Ancak Ethereum (ETH) ağında devasa bir kripto ekosistemi bulunuyor. Muhtemel bir hücum var ise milyarlarca dolar yok olabilir.

Hatanın çözümü için proje dosyalarında güncellemeye gidilmesi dahil tüm önlemler Ethereum geliştirici ekibi tarafınca tartışılıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.