HaberlerEthereum Haberleri

Ethereum Gas Ücretleri, Kasım 2020’den Bu Yana En Düşük Seviyede!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum Gas ücretleri, kasım 2020’den bu yana en düşük seviyede. Kasım 2020’den bu yana, Ethereum ana ağındaki ortalama işlem ücreti 2 doların biraz üzerine düştü.

Ethereum gas giderleri, kripto para piyasasının devam eden gerilemesi nedeniyle azaldı.

ETH fiyatındaki düşüş ve ağ etkinliğindeki düşüş, Ethereum’daki gas ücretlerinin Kasım 2020’den bu yana en düşük dolar seviyesine düşmesine neden oldu. YCharts tarafından yayınlanan Etherscan istatistiklerine göre, Ethereum ağındaki işlemlerin ortalama fiyatı şu anda 0,0021 ETH’ye eşit olan 21 Gwei’dir. Şu anda, ETH’nin fiyatı yaklaşık 1100 dolar bu yaklaşık 2,31 dolara eşit.

 

Screenshot 2022 07 04 At 17
Ethereum Ortalama Gas Fiyatları (Kaynak: Ycharts)

2021’de ETH kripto para piyasasının yükselişi ve önemli seviyelerinin yanı sıra, Ethereum gas ücretleri de tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükseldi. Büyüme, ticaretin büyük çoğunluğunu oluşturan Ethereum ile NFT’lere artan ilgiye bağlanıyor. Kullanıcılar, NFT yazma pazarı çılgınlığının zirvesinde NFT’leri basmak için yüzlerce dolar ödemek zorunda kaldı ve ağ daha kalabalıklaştıkça daha karmaşık işlemlerin maliyeti de arttı.

Bununla birlikte, Ethereum ve kripto para piyasalarının Kasım 2021’de zirve yapmasından bu yana gas fiyatları giderek azaldı. İşlem başına dolar maliyeti düştü çünkü ETH, zirvesinden bu yana dolar değerinin %77’sini kaybetti. Ethereum işlemleri en son, ETH fiyatının yaklaşık 500 dolar olduğu Kasım 2020’de 2,50 doların altına düştü.

Etherscan verilerine göre, piyasanın en yüksek seviyesinden bu yana günlük ortalama işlem hacmi azaldı. L2Beat’e göre geçen yıl yaklaşık 2,7 milyar dolarlık toplam değere ulaşan Arbitrum ve Optimism gibi katman 2 ürünlerinin benimsenmesi, Ethereum ana ağındaki tıkanıklığı azalttı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.