Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriEthereum HaberleriHaberler

Ethereum Güncellemesi Neleri Değiştirecek?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İlerleyen günlerde kripto para piyasasının devlerinden Ethereum, çalışma ağının şeklini ve yeni Ethereum’ların oluşturmada büyük bir değişime neden olacak bir güncellemeden geçecek.

Ethereum’da tıpkı Bitcoin gibi yeni oluşturulacak kripto para birimlerini ve dağıtımında “Mining’’ olarak adlandırılan enerjinin yoğun bir sürecinde kullanılmakta. Küresel anlamda Ethereum madenciliği yapan binlerce insan mevcut durumda. ETH madencileri, Ethereum kazıyıp varlık elde etmek için milyonlarca dolar değerinde mining cihazlarını kullanıyorlar.

Gelecek yıllarda Ethereum (ETH),  ETH ağının çalışma tipini ve yeni Ethereum’ların oluşturma biçimini temelinden değiştirecek büyük bir yükseltme yapılacağını duyurmuştu. Bu Ethereum madenciliğinin önümüzdeki yıllarda bizimle olmayacağı anlamına gelmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Peki milyonlarca dolar makinelerle madencilik işlemlerini yürüten ETH madencilerine ne olacak?

2008 yılında yayınlanan Bitcoin whitepaper’ında merkezi olmayan bir ağa varlık transferini güvenli hale getirebilmek için kriptografi bir konsept ödün alındı: Ethereum blok zinciri de aynı protokolü kullanır. Özetleyecek olursak bilgisayarlar her zaman işlemleri ve veri tabanı durumunu anlamanın bir aracıdır. Bu durum ağı, gelebilecek saldırılardan korumuş olur. Ethereum Vakfı’na göre

Bu, ağı fonların birden çok kez harcanmasına neden olabilecek saldırılardan korur. Algoritma işin kanıtı olsa da, Ethereum Vakfı, “Madencilik işin bizzat kendisidir. Zincire kullanılabilir bloklar ekleme eylemidir.

Ethereum Çekirdek Geliştiricisi Tim Beiko
Ethereum Çekirdek Geliştiricisi Tim Beiko

Ethereum geliştiricileri, ağın fikir birliği protokolünü İş Kanıtı’ndan (PoW) çok daha fazla işlemlere müsaade verirken önemli ölçüde daha az güç kullanan Hisse Kanıtı değiştirmek için çalışma gerçekleştiriyor. Ethereum 2.0 olarak isimlendirilen bu ağ, yatırımcı tokenlerini rehin vererek ağ güvenliğini gerçekleştirecek. Varlıklara  saldırılar önlenebilecek. Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko, mevcut PoW zinciri PoS zincirine “birleştiğinde” ve Ethereum 2.0’ı ciddi bir şekilde başlattığında, ki bu 2022’den önce olabilir, madencilik faaliyetleri etkin bir şekilde kapatılır. Madenciler ise diğer zincir kaynaklarına yöneleceklerdir.

Kripto para madenciliği yapan ve YouTube kanalı BitsBeTrippin’in sunucusu olan Michael Carter, Ethereum madenciliğinin ömünüzdeki aylardaki karlılığı değerlendirdi. Genellikle Ethereum’un değerler sisteminin sıkı bir destekçisi olmasına rağmen, başka bir zincirin daha karlı hale gelmesi durumunda madencilik kaynaklarını değiştirmeye hazır olduğunu belirttia.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.