Ethereum HaberleriHaberler

Ethereum İşlem Ücretlerinin En Fazla Olduğu Saatler

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum (ETH) işlem ücretleri hala yükselişte ve Kasım ayı boyunca ortalama işlem ücretinin 30 doların altına düştüğü görülmedi. Ancak on-chain analitik firması Coin Metrics‘ni yeni bir raporu, işlem ücretlerinin işlemin günün hangi saatinde yapıldığına göre önemli ölçüde değişiklik gösterek tasarruf fırsatları yarattığını ortaya koydu.

İşlem Yoğunluğu Ethereum işlem ücretlerini Arttırıyor!

Rapora göre, gas ücretleri olarak da adlandırılan Ethereum işlem ücretleri herhangi bir zaman diliminde ağdaki trafik miktarına büyük ölçüde bağlı olup, bu Ethereum’un EIP-1559 yükseltmesinin uygulanmasından sonra hala devam eden bir sorun.

Coin Metrics‘in de bahsettiği üzere Ethereum işlem ücretleri EIP-1559’dan bu yana bir işlemin bir bloğa dahil edilebilmesi için ödenmesi gereken temel ücret olarak bilinen blok başına sabit bir ağ ücretini içerir. Bu taban ücretin blok alanı talebiyle dalgalandığı göz önünde bulundurulduğunda ağdaki yoğun saatlerde işlemler önemli ölçüde daha pahalı oluyor.

Neyse ki Coin Metrics’in 24 saatlik dönemde ABD çalışma saatlerinin en yüksek taban ücretlere sahip olma eğiliminde olduğunu söylemesiyle, ağın en yoğun olduğu zamanı bulmak mümkün.

Ethereum'Un Ortalama Işlem Ücreti
Ethereum’Un Ortalama Işlem Ücreti

Raporda, “İlginç bir şekilde, gece yarısından sabah 8’e (ABD Doğu Saati) kadar olan zaman dilimi, ABD çalışma saatlerine (09:00-17:00) kıyasla daha ucuz taban ücretlere sahip olma eğilimindedir” denildi. Hafta sonları ve özellikle Doğu Saatiyle Pazar sabahlarının, Çarşamba günleri öğlen ortalamasından yaklaşık %50 daha düşük bir taban işlem ücretiyle sakin dönemler olduğu belirtildi.

En yüksek işlem ücretlerinin ABD çalışma saatlerinde görüldüğü bulgusu, Ethereum’un yılın her günü günde 24 saat açık olan küresel bir ağ olduğu göz önünde bulundurulduğunda şaşırtıcı olabilir.

Bununla birlikte rapor, bu saatlerde pazar yeri OpenSea’deki non-fungible token (NFT) satışlarındaki artışa ve tether (USDT) ve USD coin (USDC)’in kullanımındaki artışa dikkat çekti.

Sonuç olarak Coin Metrics, işlemleri yoğun olmayan saatlere programlamanın ödenen işlem ücreti tutarını en aza indirmek için olası bir çözüm olabileceğini söyledi. Merkezi olmayan akıllı sözleşme botlarından oluşan Galeto Network gibi çözümler mevcut olduğu için kullanıcılar şanslı.

Rapora göre, artan benimseme ile birlikte akıllı sözleşme yürütmelerini optimal zamanlarda gerçekleşecek şekilde otomatikleştiren Gelato gibi botlar, Ethereum ağındaki tıkanıklığını hafifletme potansiyeline sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Alırken Bilmeniz Gerekenler

BitInfoCharts Verilerine Göre 7 Günlük Hareketli Ortalama 43 Doların Üzerinde

BitInfoCharts’ın verilerine göre Ethereum ağında ödenen ortalama işlem ücreti Salı günü 45 doların üzerinde dururken, 7 günlük hareketli ortalama işlem ücreti 43 doların biraz üzerinde.

7 günlük hareketli ortalama işlem ücreti 15 Kasım’da ulaşılan 53.3 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesini biraz altına olsa da, Coin Metrics’in daha önceki bir raporunda da belirtildiği üzere hala ağdaki bazı ekonomik faaliyetleri fiyatlandıracak kadar yüksek.

Ethereum’un ortalama işlem ücreti (7 günlük hareketli ortalama)

Ethereum'Un Ortalama Işlem Ücreti
Ethereum’Un Ortalama Işlem Ücreti

Çarşamba günü saatler 20:15’i gösterirken ETH fiyatı 4.237 dolardan işlem görüyor, son 24 saatte %2.32 düşerken son   7 günde %0,29 arttı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.