Bitcoin HaberleriEthereum Haberleri

Ethereum Merge ekran kartı fiyatlarına darbe vurdu! GPU fiyatları en düşük seviyesinde

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında geçtiğimiz yıl genelinde görülen devasa ve hızlı fiyat artışları, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi madencilik ödülleri barındıran büyük varlıkların yakaladığı popülarite ile birlikte madencilik işlemlerinin de yaygınlaşmasını sağlamıştı. Artan madencilik faaliyetleri sonrasında, kripto para madenciliğinde kullanılan ekipmanların fiyatında da hızlı artışlar kaydedilmişti. Özellikle bu süreçte ekran kartları (GPU) fiyatları hızla artış gösterirken, Merge güncellemesinden sonra Çin’de ekran kartı fiyatları en düşük seviyelerine geriledi. Satıcıların artık 3 kat fazla fiyat talep etmediği görülüyor.

MERGE SONRASI GPU FİYATLARI DÜŞTÜ

Ekran Karti

Ethereum blok zincirinde gerçekleştirilen Merge güncellemesi, bilindiği üzere Ethereum ağında madencileri devre dışı bıraktı. Hal böyle olunca da madencilik alanında kullanılan ekipmanların fiyatlarında düşüşler kaydedildi. Çin’de ekran kartı fiyatları şimdiye kadarki en düşük seviyelerini gördü.

SCMP haberine göre Nvidia’nın GeForce RTX 3080, RTX 3080 ve RTX 3090 modelleri de dahil olmak üzere bir zamanlar madenciler tarafından yoğun talep gören ekran kartı işlemcilerinin satıcıları, 3 katına kadar fazla fiyat talep ediyordu. Ancak Merge sonrasında ağın PoS mekanizmasına geçmesiyle birlikte Şangay’ın elektronik perakende satıcılarına göre yüksek fiyatlı günler sona erdi.

ARTIK ÇOK GÜÇLÜ DONANIMLARA GEREK YOK

Ekran Karti 2

Ethereum ağındaki geçiş, kullanıcıların belli miktarlarda Ethereum stake ederek ETH üretmelerine olanak tanıyor. Önceki iş modeli olan PoW mekanizmasında çok fazla enerji gerektiği için çok güçlü bilgisayarlara ve haliyle ekipmanlara ihtiyaç duyuluyordu. Ancak güncelleme sonrası bu güçlü donanımlara ihtiyaç kalmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.