Altcoin HaberleriHaberler

Ethereum’a İlgi Artıyor! Ethereum Fiyat Tahminleri!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum’a talep artmaya devam ediyor. Güncel veriler ETH fiyataına dair önemli işaretleri barındırıyor.

Kripto para yatırımcılarının senelerdir uzun vadeli olarak Ethereum tuttuğu biliniyor. Son gösterilen veriler de bunu doğruluyor. Yıldan yıla Ethereum’a artan ilgi fiyata bağlı kalmadan artıyor. Ethereum cüzdanları içinde meydana getirilen analize göre 0,1 ile 1 Ethereum içinde yatırım meydana getiren cüzdanların sayısı 6,2 milyona ulaştı.

Ethereum (ETH)’a İlgi Artıyor

Yılbaşından bu yana 1 Ethereum’a kadar varlık tutan cüzdanları sayısı ciddi anlamda arttı. Özellikle DeFi ve NFT’ye artan talep bunu tetiklemiş şeklinde görüyor. Rekor seviyeye gören cüzdan sayısı 6,2 milyonu görmüş oldu.

CoinMetrics verileri fiyatın yaşamış olduğu sert düşüşlere karşın talebin azalmadığını gösteriyor. Kullanıcılar uzun vadeli hedefleri için cüzdanlarında Ethereum tutmaya devam ediyor. Borsalardan çekilen mühim oranda Ethereum ise ETH 2.0’a kilitlenmiş durumda, güncel olarak 7,5 milyonu aşkın Ethereum ağda kilitli bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Tabanlı Altcoinler Hangileridir?

Ethereum (ETH)

Londra güncellemesiyle birlikte gelen gas yakma mekanizması da uzun vadeli olarak arzı pozitif yönde etkiliyor. Yıllık averaj olarak %4 daralan arz fiyatın artmaya devam edebileceğini gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde birkaç DEFA  yakılan miktar üretilenin üzerine çıktı. Günlük yaklaşık 35 milyon dolar değerinde Ethereum yakılıyor.

Gas ücretlerinin 3/1’ini yakan ağ, elbet işlem miktarının artmasıyla birlikte daha ciddi sayılara ulaşacak. Ekonomik açıdan bakıldığında oluşan deflasyon, EIP-1559 güncellemesiyle en büyük akıllı sözleşme platformunu değerli kılmaya devam edecek.

Ancak yakılan miktarın bugünlerde yanıltıcı olabileceğini söylemek gerekiyor. Bildiğiniz suretiyle NFT alanında ciddi hacimler oluştu. Elbette bu durum Ethereum ağındaki işlem miktarını ve yakılan tutarı pozitif etkiliyor. Toplam NFT hacminin %98’ini tutan OpenSea hali hazırda en büyük Ethereum tüketicisi konumunda bulunuyor.

Arzın düşmesi ve talebin artmaya devam ediyor olması Ethereum için son aşama iyimser tablolar çiziyor. Son bir haftada %17 kıymet kaybeden ETH konsolide olmaya devam ediyor. Haziran ayı sonunda 1900 doların ETH için ciddi alım fırsatı bulunduğunu konuşurken bugün ayni şeyler 3000 dolarlı seviyeler için söyleniyor.

Ethereum (Eth)
Ethereum (Eth)

Akıllı sözleşmelere artan ilgi ve NFT, DeFi şeklinde yeni meydana getirilen rağbet görmeye devam etmesi  Ethereum ve rakiplerine yarar sağlayacak. Solana minimum ETH kadar bu talepten yararlandı ve 200 doların üzerine çıktı. Ethereum ağının 2023 sonuna kadar fahiş gas tutarı sorununu çözmesini bekliyor, elbet bu durum ağı rakipsiz hale getirebilir. Ancak o güne kadar Solana, Polkadot ve Cardano (ADA) şeklinde rakipler ilgi görmeye devam edecek.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.