Ethereum HaberleriHaberler

Ethereum’da Arz Şoku

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum’da Arz Şoku, Arz şoku piyasayı ne şekilde etkiler?

Önde gelen altcoin Ethereum tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığında, arka planda gerçekleşen birçok şey arz şokuna neden olabilir. Analistler, bunun zaten en büyük sorun olduğu ve varlık fiyatlarını etkilediği konusunda hemfikir. Arz şokları piyasayı nasıl etkiler?

Arz Şoku Nedir?

Arz şoku, bir ürünün arzında, fiyatını doğrudan etkileyen beklenmedik şekilde hızlı bir düşüştür. İki tür arz şoku vardır: negatif ve pozitif. Ethereum durumunda, piyasa negatif arz ile karşı karşıya ve bu da kripto para birimlerinin fiyatının yükselmesine neden oluyor.

Olumlu bir arz şokunda ürünün fiyatı düşer. Ethereum’un arz şokunun arkasındaki ana neden, 800.000’den fazla ETH koinin yakılmasına neden olan ücret yakma mekanizmasının uygulanmasıdır.

Ücret yanıkları doğrudan mevcut arzı etkilerken, dolaylı faktörler Ethereum’un piyasadaki konumunu değiştirir. Diğer faktörler arasında stake sözleşmesindeki token sayısı, DeFi’de kilitlenen tokenler ve borsanın arz akışı yer alıyor.

8,2 milyondan fazla Ethereum, piyasanın acilen kullanamayacağı likit olmayan kaynaklar olarak kabul edilebilecek DeFi sözleşmelerinde kilitli durumda. Aynı zamanda, stake sözleşmesinde 8 milyondan fazla coin kilitlendi. Borsa trafiği de arz için elverişli değil.Bu ayın başından bu yana borsadan 800.000’den fazla Ethereum kaldırıldı.

Faktörlerin Etkileri

Mevcut dolaşım arzı söz konusu olduğunda, tüm faktörlerin birleşimi Ethereum’u belaya sokar. Büyük bireysel yatırımcılar için bile piyasada hala birçok token var. Ancak, mevcut arz oranında, piyasa nispeten hızlı bir şekilde likidite sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.